2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Az MSZP-elnök is leköpné Gyurcsányt

Magyarázkodik az MSZP erdőkertesi elnöke a kiszivárogtatott hangfelvétel miatt, amelyben azt mondja, hogy leköpné Gyurcsány Ferencet. Az asszony szerint a hangfelvételt megvágták. Ő úgy értette a kijelentését, hogy akkor köpné le a volt miniszterelnököt, ha a bíróság elítélte volna valamilyen bűncselekményben. Az MSZP szerint viszont soha nem lesz olyan helyzet, hogy valakit mindenki szeressen.

– Én köptem le a Gyurcsány Ferit.
– Mit?
– Én köptem le a Gyurcsányt.
– Egész nyugodtan. Én is leköpném – mint MSZP pártelnök. Én is leköpném…
– Ön?
– Én. A helyi szervezetnek az MSZP-pártelnöke.
– Maga viccel?
– Nem viccelek.
– De hogyhogy?
– Hogyhogy?! Erdőkertes helyi MSZP-pártelnöke vagyok. Itt. És? Most mondjam azt, hogy minden, ami Erdőkertesnek jó – éntőlem kitalálhatja piros seggű pávián is, fideszes, bárki –, mindenre azt mondom, hogy igenis odaállok, és segítek. Így van? Ezt mondom mindig, évek óta ezt teszem. Minden, ami jó – fogalmazott Király Lajosné.

Csütörtökön készült ez a hangfelvétel az erdőkertesi közösségi háznál. Lakossági fórumot tartottak, amelyen az MSZP helyi szervezetének elnöke is szeretett volna részt venni. A párbeszédet akkor rögzítette valaki, amikor azzal a férfivel beszélt, aki tavaly szeptemberben leköpte Gyurcsány Ferencet a fővárosi katonai bíróság előtt. Az esetet a Hír TV kamerája is felvette.


A felvételen szereplő erdőkertesi MSZP-elnök szerint a hangfelvételt valaki megvágta, állítása szerint ő mást mondott. „Leköpném Gyurcsány Ferencet, de nem azért, mert koalíció van, meg nem azért, mert nem helyeslem; helyeslem. Hanem akkor köpném le, meg le is köpöm őt, ha a bíróság rábizonyítja, hogy ellopta az MSZP kasszáját, vagy bármi mást csinált törvénytelenül” – mondta Király Lajosné.

„Fordítsuk le Orbán Viktorra ezt a történetet…” – kezdte beszédét Gúr Nándor. A szocialisták alelnöke úgy reagált: neki nincs azzal problémája, ha valakinek másfajta véleménye van, mint neki. „Nem lesz soha egyetlen olyan politikus sem – meggyőződésem szerint –, aki mindenkinek a támogatottságát, az elismertségét, vagy épp az ellentétes oldalon az ellenszenvét ne váltaná ki. Ilyen értelemben azok a példák, amelyeket ön hangfelvételekre vagy bármire hivatkozva mond, az én értékítéletem szerint bugyuták” – jelentette ki Gúr Nándor.

A szocialisták erdőkertesi szervezetének elnöke azt mondta: ha a hangfelvétel ügyét az MSZP kivizsgáltatja, arra az időre kész akár a párttagságát is felfüggeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!