2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Magyar Levente: Továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás

Továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás Magyarország és Európa számára - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Magyar Levente: Továbbra is az illegális migráció megállítása a legnagyobb kihívás

Magyar Levente kifejtette: egyre több irányból egyre nagyobb számban érkeznek migránsok Magyarország felé; karácsony óta több mint kétezer illegális határátlépési kísérletet regisztráltak, és a katonák, rendőrök számára nagy munkát jelentett a határ megvédése, az ünnepi időszak békéjének biztosítása.

Közölte: nincs változás abban, hogy Európában Magyarország az egyetlen ország, amely képes és hajlandó megvédeni magát és a teljes kontinenst az illegális migrációtól, miközben más országok vagy átengedik a migránsokat, vagy képtelenek megbirkózni ezzel a kihívással. Európának meg kell tanulnia, hogy a békét és a nyugalmat nem adják ingyen, hanem komoly áldozatokat kell hozni érte - hangsúlyozta.

Magyar Levente kitért arra: Magyarország ugyanakkor nem érzéketlen mások szenvedései iránt, ezért indította el a Hungary Helps programot, amellyel már több tízezer ember helyben maradását támogatta, valamint segített emberhez méltó feltételeket teremteni az illegális migráció kiinduló országaiban. Emellett Magyarország egy kiterjedt ösztöndíjprogrammal is segít - tette hozzá.

Kiemelte: 2019 nehéz év volt, sok csatát kellett megvívni, mert Magyarország folyamatos támadások alatt állt az illegális migrációt ellenző álláspontja miatt. Ez várhatóan így lesz az idén is - vélekedett.

Az államtitkár kérdésre elmondta: egyértelmű összefüggés van az illegális migráció, az iszlám szélsőségesség európai terjedése és az ezen eszmékhez köthető támadások között. Mára megszokottá vált Európában, hogy ilyen bűncselekményeket követnek el azok, akik éppen azon az illegális úton jutottak el Európába, amelynek használatát Magyarország szeretné meggátolni - fűzte hozzá.

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!