2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Magából kikelve ordítozott Varga-Damm Andrea a Hír TV stábjával

A Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Párbeszéd is ellenzi Janiczak Dávid jelölését az őszi önkormányzati választásra Ózdon. A jobbikos Varga-Damm Andrea híradónk kérdésére először magából kikelve ordítozott stábunkkal, majd arról beszélt ,hogy komolytalannak tartja az Ózdon kialakult helyzetet.

  • Magából kikelve ordítozott Varga-Damm Andrea a Hír TV stábjával

A Jobbik, az MSZP, az LMP, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a Demokratikus Koalíció is támogatásáról biztosította kicsit több mint egy hete a Jobbikos Janiczák Dávidot. Az ellenzék által támogatott ózdi polgármester-jelölt akkor történelmi eseménynek nevezte az összefogást. A Demokratikus Koalíció azonban gyorsan meggondolta magát. Szombat reggel kiadott közleményükben azt írták: a DK mégsem lesz ott a jelenlegi ózdi polgármester mögé felsorakozottak között.

Vadai Ágnest arról kérdeztük, hogy a Demokratikus Koalíció miért támogatta Janiczákot, amikor tudni lehetett, hogy a politikusnak korábban milyen megnyilvánulásai voltak, választ azonban nem kaptunk.

A DK közleményében az olvasható, hogy a párt vezetése arra adott utasítást, hogy szervezetének tagjai sem vehetnek részt Janiczak megválasztásának támogatásában.

A párt elnöksége úgy döntött, mégsem adják nevüket Janiczak jelöléséhez, korábbi neonáci megnyilvánulásai miatt. A DK úgy fogalmazott: bár a kígyó a bőrét levedli, a politikában indokolt az elvek számonkérése.

Demokratikus Koalíció döntését követte több ellenzéki párt is. A Párbeszéd a polgármester intézkedéseit kifogásolta a Momentum pedig azt, hogy nem kért bocsánatot korai jobbikos korszakában tett megnyilvánulásaiért. Ezért ők is kihátráltak mögüle.

 Az MSZP azonban továbbra is kitart Janiczák mellett. A párt frakcióvezető-helyettese szerint az ózdi választópolgároknak kell meghozniuk a döntést.

Először magából kikelve hárította a témában feltett kérdéseinket a jobbikos Varga-Damm Andrea, mondván ő nem paprikajancsi. Nem sokkal később azonban meggondolta magát. A képviselő, komolytalannak nevezte a kialakult helyzetet:

Komolytalannak tartom azt a társaságot, hogy ennek ellenére ezen adatok ismeretében hónapokkal ezelőtt elkezdtek ellenzéki összefogást kialakítani, felkérték az 5 éve regnáló polgármestert aki kiválóan vezeti a várost, hogy őmögé szeretnének beállni majd egyszer csak miután már az ellenzéki megállapodás megtörtént aláírták megállapodtak a feltételekben egy ilyen évekkel ezelőtti tényt mégiscsak vállalhatatlanak tekintenek. Én már nagyon unom a politika porondján ezt a kakastáncot.

Janiczak Dávidról tavaly kerültek elő olyan hangfelvételek, melyekben minősíthetetlen hangnemben beszél a nőkről. Az egyik felvételen ráadásul nemi erőszakkal fenyegette meg beosztottját.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!