2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Magából kikelve ordítozott Varga-Damm Andrea a Hír TV stábjával

Hír TV

2019. július 15., hétfő 16:58

A Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Párbeszéd is ellenzi Janiczak Dávid jelölését az őszi önkormányzati választásra Ózdon. A jobbikos Varga-Damm Andrea híradónk kérdésére először magából kikelve ordítozott stábunkkal, majd arról beszélt ,hogy komolytalannak tartja az Ózdon kialakult helyzetet.

A Jobbik, az MSZP, az LMP, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a Demokratikus Koalíció is támogatásáról biztosította kicsit több mint egy hete a Jobbikos Janiczák Dávidot. Az ellenzék által támogatott ózdi polgármester-jelölt akkor történelmi eseménynek nevezte az összefogást. A Demokratikus Koalíció azonban gyorsan meggondolta magát. Szombat reggel kiadott közleményükben azt írták: a DK mégsem lesz ott a jelenlegi ózdi polgármester mögé felsorakozottak között.

Vadai Ágnest arról kérdeztük, hogy a Demokratikus Koalíció miért támogatta Janiczákot, amikor tudni lehetett, hogy a politikusnak korábban milyen megnyilvánulásai voltak, választ azonban nem kaptunk.

A DK közleményében az olvasható, hogy a párt vezetése arra adott utasítást, hogy szervezetének tagjai sem vehetnek részt Janiczak megválasztásának támogatásában.

A párt elnöksége úgy döntött, mégsem adják nevüket Janiczak jelöléséhez, korábbi neonáci megnyilvánulásai miatt. A DK úgy fogalmazott: bár a kígyó a bőrét levedli, a politikában indokolt az elvek számonkérése.

Demokratikus Koalíció döntését követte több ellenzéki párt is. A Párbeszéd a polgármester intézkedéseit kifogásolta a Momentum pedig azt, hogy nem kért bocsánatot korai jobbikos korszakában tett megnyilvánulásaiért. Ezért ők is kihátráltak mögüle.

 Az MSZP azonban továbbra is kitart Janiczák mellett. A párt frakcióvezető-helyettese szerint az ózdi választópolgároknak kell meghozniuk a döntést.

Először magából kikelve hárította a témában feltett kérdéseinket a jobbikos Varga-Damm Andrea, mondván ő nem paprikajancsi. Nem sokkal később azonban meggondolta magát. A képviselő, komolytalannak nevezte a kialakult helyzetet:

Komolytalannak tartom azt a társaságot, hogy ennek ellenére ezen adatok ismeretében hónapokkal ezelőtt elkezdtek ellenzéki összefogást kialakítani, felkérték az 5 éve regnáló polgármestert aki kiválóan vezeti a várost, hogy őmögé szeretnének beállni majd egyszer csak miután már az ellenzéki megállapodás megtörtént aláírták megállapodtak a feltételekben egy ilyen évekkel ezelőtti tényt mégiscsak vállalhatatlanak tekintenek. Én már nagyon unom a politika porondján ezt a kakastáncot.

Janiczak Dávidról tavaly kerültek elő olyan hangfelvételek, melyekben minősíthetetlen hangnemben beszél a nőkről. Az egyik felvételen ráadásul nemi erőszakkal fenyegette meg beosztottját.

Hír TV