2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ma kezdődik a Demográfiai Csúcs

Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a demográfiai csúcsot, amelyen politikusok, tudósok, egyházi képviselők és közszereplők tartanak előadásokat népesedéspolitikai kérdésekről.

  • Ma kezdődik a Demográfiai Csúcs

Csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendezik meg a III. Budapesti Demográfiai Csúcsot, amelyre minden kontinensről érkeznek neves előadók. A konferencián Orbán Viktor magyar kormányfő mellett felszólal Andrej Babis, a Cseh Köztársaság miniszterelnöke, Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök, valamint Tony Abbott volt ausztrál kormányfő is.

A demográfiai csúcson egyre többen vesznek részt, és köztük egyre több rangos nemzetközi előadó. Ez azt bizonyítja, hogy Budapest a családokról szóló gondolkodás egyik központjává vált – mondta lapunknak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki maga is előadást tart az eseményen.

A politikus szerint a találkozó jelentősége abban van, hogy különböző megközelítésekben lehet értékelni a családok helyzetét, a támogatási eszközöktől a migrációs összefüggéseken át egészen a digitális eszközök családra gyakorolt hatásáig. – Én a család és kommunikáció panelben veszek majd részt, és többek között arról beszélek majd, hogy egy ország csak akkor lehet családbarát, ha a nyilvánosság egésze is támogató a családok irányába – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: – Ez a konferencia kiváló lehetőség arra, hogy megismerjük a már jól működő családtámogatási megoldásokat. Mi is tanulhatunk a nemzetközi példákból, és biztos vagyok benne, hogy a magyar családtámogatási megoldások is példát mutathatnak másoknak.

A tapasztalatok megosztását és a nemzetközi példák áttekintése nyújtotta lehetőséget emelte ki a demográfiai csúccsal kapcsolatban szerdán a magyar televíziónak nyilatkozva Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is, aki szerint a világ minden tájáról érkező résztvevők megoszthatják egymással a kedvező, illetve a ­rossz tapasztalataikat is, ami azért fontos, mert az újonnan megismert információk és gyakorlatok figyelembe vehetők lesznek egy esetleges családvédelmi akcióterv 2. kidolgozásánál.

– A rendezvény célja napirenden tartani korunk egyik legnagyobb kihívását, a demográfiai kérdést, mert a jövőt az határozza meg, kik fognak Euró­pában élni, lesz-e keresztény Euró­pa, a magyarok számára pedig ez különösen fontos kérdés, mert a mi sorsunk itt, Európa szívében elválaszthatatlan Európa sorsától – hangsúlyozta Novák Katalin az eseményt felvezető sajtótájékoztatón még hétfő reggel. A politikus kifejtette, hogy ugyan vannak olyan részei a Földnek, ahol túlnépesedéssel küzdenek, de a fejlett világban csökken a születésszám, és üresek a bölcsők. Az államtitkár szerint ezért Magyarország nem kerülgeti a kérdést, hanem szeretné orvosolni a népesedési problémát, méghozzá a magyar családok támogatásával, nem pedig a bevándorlás elősegítésével.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!