2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Ma eldől nyomoznak-e a Jobbik szatyrai után

Ma eldőlhet lesz-e nyomozás a Jobbik korrupciógyanús ügyeiben - írja a Magyar Idők. A lap úgy értesült, hogy tizenöten vannak olyanok, akik tanúként igazolnák Szabó Balázs volt jobbikos állításait a párt gyanús pénzügyeiről. A cikk szerint a IX. kerületi ügyészség gazdasági bűnügyek osztályára került a korrupció, illetve tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett feljelentés.

  • Ma eldől nyomoznak-e a Jobbik szatyrai után

Szabó Balázs még október közepén tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen. A volt szekszárdi elnök akkor arról beszélt, hogy nejlonzacskókban érkeztek pénzek a Jobbik regionális igazgatóinak. Szabó most hozzátette: ő személyesen 15 olyan emberrel beszélt, akik, ha az ügyészség vádat emel tanúként személyazonosságukat vállalva is megerősítik állításait. A volt jobbikos vezető azt állítja nem csak a saját körzetéből, hanem az ország más részeiről is vannak tanúi, de reméli még sokan csatlakoznak hozzájuk.

„Ahogy elindul a nyomozás , akkor viszont mindenképpen el kell mondanom, hogy én biztatni is akarok arra mindenkit, aki befizetést eszközölt, ugyanis onnantól kezdve világos lesz mint a nap, hogy ha bekéri a nyomozói szerv az összes postai utalványokat, illetve banki átutalásokat ahonnan a pártkasszába érkeztek még a pénzek , akkor tükör tisztán látszani fog, hogy hol voltak eszközölve ezek a befizetések és hogy magánemberek által fizetették be ezeket az összegeket és így is, úgy is ki fog derülni, tehát sokkal jobban teszi mindenki, hogy ha elmondja az igazat, hiszen ők csak eszközök voltak” – jelentette ki a Jobbik volt szekszárdi elnöke.

AZ N1TV távozó főszerkesztője már augusztus elején beszélt a Jobbik zűrös pénzügyeiről. Kisberk Szabolcs a Hír TV-nek adott interjúban akkor azt mondta: az országgyűlési választások előtt feltűnt neki, hogy tízmilliós nagyságrendű készpénzforgalom volt a Jobbiknál.

Feltűnően magas volt a kézpénzforgalom a Jobbik háza táján 2017 őszétől egészen a választásokig.

Próbáltuk megkérdezni a Jobbik képviselőjét, tartanak-e attól, hogy nyomozás indulhat a párt ellen a Szabó Balázs által benyújtott ügyben, de Z.Kárpát Dániel egyszerű rágalomnak nevezte a kérdést. A Főügyészség pedig legkorábban szerdán hozza nyilvánosságra hogy indul-e nyomozás Szabó Balázs feljelentésének ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!