2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Lovász László az MTA új elnöke

Folytatja az elődje által elindított Lendület programot a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke.

Lovász László matematikust a tisztújító közgyűlésén, a szavazatok 61,8 százalékával választották meg három évre a köztestület elnökének. Lovász a fiatal tudósok hazatérését segítő Lendület program folytatása mellett más, az Akadémia intézményrendszerét érintő változtatást nem tervez. A közgyűlésen Török Ádám közgazdászt az MTA főtitkárának, Barnabás Beáta Mária növénybiológust pedig főtitkárhelyettesnek választották meg.

– Az akadémia a közvélemény-kutatások szerint a magyar társadalom legjobban elismert intézményei, közintézményei közé tartozik, és én a legfőbb feladatomnak azt tekintem, hogy ezt a közmegbecsülést fenntartsam. Az akadémiát igyekszem úgy vezetni, hogy ezt a közmegbecsülést kiérdemeljük – mondta Lovász László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!