2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Belföld

Lomnici: külön-külön is értékelhetetlenek Karácsony eddigi megnyilvánulásai a botrányban + videó

Karácsony nem tudja Tordainak mi köze van a saját mozgalmához, nem ismeri a nyomozás részleteit és nem tudja miért tartottak házkutatást kollégáinál. A főpolgármester kedden adott néhány választ újságírók kérdéseire, azonban ezek több kérdést is felvetnek.

  • Lomnici: külön-külön is értékelhetetlenek Karácsony eddigi megnyilvánulásai a botrányban + videó

"Külön-külön is értékelhetetlenek Karácsony Gergely eddigi megnyilvánulásai a botrányban, de ha az összképet nézzük, azt a látszatot próbálja meg kelteni, hogy semmiről nem tud, és semmihez semmi köze." - értékelte a Magyar Nemzetnek a főpolgármester nyilatkozatait Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Költségvetési csalás, pénzmosás, magánokirat hamisítás, ebben a három ügyben zajlik nyomozás a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésen. Eddig Karácsony párttársánál, Perjés Gábornál és jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál tartottak házkutatást.

A főpolgármester kedden azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy olyan ügyben tartottak házkutatásokat, amiket nem tudott elkövetni az egyesület. Ezzel szemben Lomnici Zoltán szerint ugyan vannak olyan bűncselekmények, amiket csak magánszemélyek követhetnek el, de az, hogy egy egyesület tagjai elkövetnek bizonyos cselekményeket, az megfogalmazható úgy, hogy az egyesület is érintett lett. Karácsony továbbá azt is állította, hogy Tordai Csaba nem közszereplő, az alkotmányjogász ezt is határozottan cáfolta, szerinte ugyanis az ügy valamennyi résztvevője közszereplőnek minősül, ez pedig a számonkérhetőség miatt igenis fontos.

Lomnici egyébként önmagában a főpolgármesternek azt a nyilatkozatát beismerő vallomásnak tekinti, ami arról szól, hogy a több mint fél milliárd forintos adománygyűjtő összeget bagatellizálni próbálja.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mediaworks

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!