2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Lezsák Sándor: a Szent Imre Kollégium jövőbe mutató nemzedéki szemléletformálás

Bárczi Gusztáv, Hungarikum, Szent Imre, Boldog Ceferino és Vámbéry Ármin néven öt új kollégiumi képzés kezdődik a lakiteleki Hungarikum Ligetben február végén, március elején - közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.

  • Lezsák Sándor: a Szent Imre Kollégium jövőbe mutató nemzedéki szemléletformálás

Mint elmondta: a Bárczi Gusztáv Kollégiumban gyógypedagógiai témakörben zajlik majd a műhelymunka. A jelentkezők megismerkedhetnek a fejlesztőpedagógiai módszerekkel és eszközökkel, a gyógypedagógia általános orvoslásban nyújtott szerepével, illetve a terápiás lovasoktatással, de bepillantást nyerhetnek az autizmus spektrumzavarral élő diákok oktatásába is.

A Hungarikum Kollégium résztvevői megismerhetik a Hungarikum Bizottság és a vármegyei értéktárak feladatát, működését, illetve a hungarikum cím legkiemelkedőbb várományosait. Lezsák Sándor kifejtette: a Szent Imre Kollégium "komplex nem formális műhelymunka, jövőbe mutató nemzedéki szemléletformálás, gyakorlati ismeretátadás, kapcsolatépítés és szakmai hálózatépítés". A kollégium során az érdeklődők megismerhetik a Szent Család jelentőségét, ma is érvényes üzeneteit, szellemi örökségét.

Az integráció és helyi szerepvállalás témakörben szervezett Boldog Ceferino Kollégium roma származású hallgatói a cigányság történetén keresztül mélyebb betekintést nyerhetnek a cigányság jelenkori helyzetébe. A program munkacsoportokban is lehetőséget biztosít a megszerzett elméleti tudás gyakorlati alkalmazására. A Vámbéry Ármin nevét viselő kollégium célja a közép-ázsiai országok - Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország, Türkmenisztán és Üzbegisztán - kulturális és társadalompolitikai bemutatása, az ezzel összefüggő alapismeretek átadása. A képzés tematikájában egyebek mellett szerepel a "keleti nyitás" közvetlen előzményeinek és indokoltságának megismerése, valamint a célországok történelmi, politikai, kulturális viszonyainak feltárása, valamint gazdasági helyzetük bemutatása.

A kollégiumokot 2024-ben és 2025-ben nyolc-nyolc alkalommal szervezik meg, amelyek során negyedévente egy-egy bentlakásos hétvégét tölthetnek el a résztvevők a Hungarikum Ligetben, de nyári egyetemek is részei a programnak. A kétéves műhelymunka a felvételt nyerő hallgatóknak ingyenes, alkalmanként mindössze ötezer forint regisztrációs díjat kell fizetniük.

 

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!