2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Lesz, ahol emelkedni, és lesz, ahol csökkenni fog a díj

Több helyen csökkenni, máshol viszont emelkedni fog a szemétszállítási díj, miután az Országgyűlés elfogadta a hulladékgazdálkodási törvényt.

Több helyen olcsóbb, máshol drágább lesz 2014-től a szemétszállítás, miután a parlament hétfő este elfogadta a hulladékgazdálkodási törvényt. Az árat központilag határozzák meg, a közszolgáltatást pedig csak nonprofit cégek végezhetik majd.

Győrben a szemétszállításért negyedévente egy családnak átlagosan 1200 forintot kell fizetnie, Mosonmagyaróváron ez többe kerül. A hulladékgazdálkodási törvény ezt a különbséget szünteti meg. 2014-től az állam határozza meg a szemétdíjat.

– Jövőre csak egy inflációkövető módon 4,5 százalékkal emelkedhet a szemétszállítási díj és 2014 január elsejétől egységes hatósági árszabályozás lesz – fogalmazott a Hír TV-nek Rácz András környezetvédelemért felelős államtitkár helyettes. A kormány szándéka nemcsak a hulladékos közszolgáltatásban hanem minden közszolgáltatásban az egységes hatósági árrendszer kialakítása – tette hozzá.

Emiatt lesz, ahol emelkedni, és lesz, ahol csökkenni fog a díj. Eddig az önkormányzatok határozták meg, hogy mennyit kell fizetni a szemétszállításért. Győrszemere – független – polgármestere bízik benne, hogy a díjképzések olyanok lesznek, amelyek kellően figyelembe veszik a lakosság tűrőképességét.

Mosonmagyaróváron és 60 környező kistelepülésen jelenleg egy külföldi cég végzi a hulladékkezelést, de 2014-től már csak nonprofit szervezetekkel köthetnek szerződéseket az önkormányzatok. Nagy István, Mosonmagyaróvár Fidesz–KDNP-s polgármestere a Hír TV úgy tájékoztatta, hogy pillanatnyilag még vizsgálják az új törvény hatásait, valamint hogy hogyan kerülhet majd nonprofit formában az önkormányzat kezébe a hulladékgazdálkodás.

Az új törvény szerint jövőre bevezetik a hulladéklerakási járulékot, amit az üzemeltetőknek az elhelyezett hulladékmennyisége és fajtája alapján kell megfizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ennyi volt

Ennyi volt

Több vagyon elleni és egyéb más bűncselekménnyel gyanúsítottak meg a szentendrei rendőrök egy 24 éves nőt. A bíróság letartóztatta.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!