2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Lenácizta a miniszterelnöki megbízottat a párbeszédes Tordai Bence

Lenácizta Horváth László miniszterelnöki megbízottat Tordai Bence. A Párbeszéd képviselője a gyöngyöspatai üggyel kapcsolatban azt mondta: félkatonai szervezetek masíroznak és gyilkos szavakat lehet hallani a Parlamentben. Az ellenzéki pártok résztvevői szinte cinkosként jártak el a 11 évvel ezelőtti roma-gyilkosságokban - reagált az elhangzottakra Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, Tordai most olyan szervezetekkel van szövetségben, akik a gárda jelképeit és öltözéket viselték annak idején a parlamentben.

  • Lenácizta a miniszterelnöki megbízottat a párbeszédes Tordai Bence

Tordai Bence a 2008-2009-es romagyilkosságok áldozataira emlékezett napirend előtt. Úgy fogalmazott, szélsőjobboldali terrorsorozat rázta meg Magyarországot. Hozzátette: 1992-ben a senkinek nem ártó Danyi Zoltán roma fiatalembert verték halálra neonácik.

A gyilkos tetteket minden esetben gyilkos szavak előzték meg. A magyar cigányok ellen uszító, félkatonai szervezetek masírozása. Ma ismét szélsőjobboldali, félkatonai szervezetek masíroznak a cigány telepeken és ismét gyilkos szavakat lehet olvasni az újságokban és gyilkos szavakat hallani a Parlamentben – állítja.

Tordai szerint közösség elleni uszítást követett el a múlt héten a fideszes Horváth László, valamint Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője. Bejelentette, hogy ellenük a Párbeszéd nevében feljelentést tesz.

Egyszer a cigány magyarok, másszor a nők, egyszer a zsidók, máskor a civilszervezetek, máskor az LMBTQ emberek, máskor a baloldali emberek kerülnek a célkeresztbe – tette hozzá.

Szerinte – utalva a hétvégi Parlament előtti tüntetésre – vasárnap a társadalom megmutatta és kiállt a Fidesz által megtámadott cigányság mellett.

Úgy fogalmazott, amikor szélsőséges csoportok és magányos őrültek vitték a fajgyűlölet politikáját, annak rettegés, vér és halál lett a vége, de amikor az államhatalom lett fajgyűlölővé annak a holokauszt lett a vége, a soá és a parajmos.

Térjenek észhez Orbán úr, térjenek észhez képviselő hölgyek és urak! – szólított fel Tordai, aki szerint be kell fejezni az uszítást a romák ellen.

Roma honfitársaink százezrei élnek félelemben (…) ne járuljanak hozzá, hogy ismét ártatlan emberek vére folyjék Magyarországon, mert az a vér az önök kezéhez fog tapadni – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Tordai szavaira a kormány részéről Tuzson Bence reagált. Az államtitkár szerint megdöbbentő hallgatni, amikor Tordai Bence szólal meg hasonló kérdésekben, hiszen amikor gyűlöletről van szó az ő hangjában van a legnagyobb gyűlölet.

Kiemelte, azok a gyilkosságok, amelyeket Tordai felsorolt azok valóban a szégyenfoltjai annak az időszaknak.

Hogy lehetséges, hogy az önök pártjának szövetségesei azok, akik szinte cinkosként jártak közbe ezekben a gyilkosságokban?

– tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Tuzson Bence hozzátette: Tordai nem tudja feloldani azokat az ellenmondásokat, amelyek a szavai és a cselekedeti között vannak. A képviselő tisztességtelennek nevezte, hogy a Párbeszéd politikusa az említett bűncselekményeket összekapcsolja olyan eseményekkel, amelyek alapvetően arról szólnak, hogy hogyan lehet felemelni a cigányságot.

A gyöngyöspatai ügyben éppen a Párbeszéd és a szövetségesei, valamint a különböző Soros-szervezetek azok, amelyek arra uszították az embereket, hogy olyan pereket indítsanak, amelyek megbontották a társadalmi békét

– fűzte hozzá.

Tuzson egyértelmű célnak nevezte azt a munkát, ami arra irányul, hogy békés legyen a romák és a nem romák közötti együttélés.

A romák számára oktatást kell adni és nem azzal kell hergelni másokat, hogy olyanért, ami mögött nincs munka pénzt fizessünk (…) A lényeg abban áll, hogy oktatást tudjunk adni és jó oktatáson keresztül emeljük fel a magyar roma lakosságot is

– jelentette ki.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!