2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Lenácizta a miniszterelnöki megbízottat a párbeszédes Tordai Bence

Lenácizta Horváth László miniszterelnöki megbízottat Tordai Bence. A Párbeszéd képviselője a gyöngyöspatai üggyel kapcsolatban azt mondta: félkatonai szervezetek masíroznak és gyilkos szavakat lehet hallani a Parlamentben. Az ellenzéki pártok résztvevői szinte cinkosként jártak el a 11 évvel ezelőtti roma-gyilkosságokban - reagált az elhangzottakra Tuzson Bence. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, Tordai most olyan szervezetekkel van szövetségben, akik a gárda jelképeit és öltözéket viselték annak idején a parlamentben.

  • Lenácizta a miniszterelnöki megbízottat a párbeszédes Tordai Bence

Tordai Bence a 2008-2009-es romagyilkosságok áldozataira emlékezett napirend előtt. Úgy fogalmazott, szélsőjobboldali terrorsorozat rázta meg Magyarországot. Hozzátette: 1992-ben a senkinek nem ártó Danyi Zoltán roma fiatalembert verték halálra neonácik.

A gyilkos tetteket minden esetben gyilkos szavak előzték meg. A magyar cigányok ellen uszító, félkatonai szervezetek masírozása. Ma ismét szélsőjobboldali, félkatonai szervezetek masíroznak a cigány telepeken és ismét gyilkos szavakat lehet olvasni az újságokban és gyilkos szavakat hallani a Parlamentben – állítja.

Tordai szerint közösség elleni uszítást követett el a múlt héten a fideszes Horváth László, valamint Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője. Bejelentette, hogy ellenük a Párbeszéd nevében feljelentést tesz.

Egyszer a cigány magyarok, másszor a nők, egyszer a zsidók, máskor a civilszervezetek, máskor az LMBTQ emberek, máskor a baloldali emberek kerülnek a célkeresztbe – tette hozzá.

Szerinte – utalva a hétvégi Parlament előtti tüntetésre – vasárnap a társadalom megmutatta és kiállt a Fidesz által megtámadott cigányság mellett.

Úgy fogalmazott, amikor szélsőséges csoportok és magányos őrültek vitték a fajgyűlölet politikáját, annak rettegés, vér és halál lett a vége, de amikor az államhatalom lett fajgyűlölővé annak a holokauszt lett a vége, a soá és a parajmos.

Térjenek észhez Orbán úr, térjenek észhez képviselő hölgyek és urak! – szólított fel Tordai, aki szerint be kell fejezni az uszítást a romák ellen.

Roma honfitársaink százezrei élnek félelemben (…) ne járuljanak hozzá, hogy ismét ártatlan emberek vére folyjék Magyarországon, mert az a vér az önök kezéhez fog tapadni – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Tordai szavaira a kormány részéről Tuzson Bence reagált. Az államtitkár szerint megdöbbentő hallgatni, amikor Tordai Bence szólal meg hasonló kérdésekben, hiszen amikor gyűlöletről van szó az ő hangjában van a legnagyobb gyűlölet.

Kiemelte, azok a gyilkosságok, amelyeket Tordai felsorolt azok valóban a szégyenfoltjai annak az időszaknak.

Hogy lehetséges, hogy az önök pártjának szövetségesei azok, akik szinte cinkosként jártak közbe ezekben a gyilkosságokban?

– tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Tuzson Bence hozzátette: Tordai nem tudja feloldani azokat az ellenmondásokat, amelyek a szavai és a cselekedeti között vannak. A képviselő tisztességtelennek nevezte, hogy a Párbeszéd politikusa az említett bűncselekményeket összekapcsolja olyan eseményekkel, amelyek alapvetően arról szólnak, hogy hogyan lehet felemelni a cigányságot.

A gyöngyöspatai ügyben éppen a Párbeszéd és a szövetségesei, valamint a különböző Soros-szervezetek azok, amelyek arra uszították az embereket, hogy olyan pereket indítsanak, amelyek megbontották a társadalmi békét

– fűzte hozzá.

Tuzson egyértelmű célnak nevezte azt a munkát, ami arra irányul, hogy békés legyen a romák és a nem romák közötti együttélés.

A romák számára oktatást kell adni és nem azzal kell hergelni másokat, hogy olyanért, ami mögött nincs munka pénzt fizessünk (…) A lényeg abban áll, hogy oktatást tudjunk adni és jó oktatáson keresztül emeljük fel a magyar roma lakosságot is

– jelentette ki.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!