2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Lemondott a képviselőségről Szávay István

Lemondott a zsidózó Szávay István parlamenti mandátumáról is. A Jobbikos képviselő ezt a Facebookon jelentette be, bejegyzésében azt írta: lemondásával arányos felelősséget vállalt azért, ami a nyilvánosságra került. Szávay egy hangfelvételen egy zsidó nő leütésével hencegett, és durva antiszemita megjegyzést is tett rá, a hanganyagot a Hír Televízió hozta nyilvánosságra múlt héten.

  • Lemondott a képviselőségről Szávay István

Szávay István a Facebookon jelentette, hogy zsidózó kijelentései után lemond parlamenti mandátumáról is. A jobbikos képviselő bejegyzésében azt írta: lemondásával arányos felelősséget vállalt azért, ami a nyilvánosságra került.

 

„Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is. […] A továbbiakban is egy szabad, élhető és büszke Magyarországért küzdök majd, de már nem képviselőként. A mandátumomat pedig vissza szeretném adni annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt megkaptam, és akik felé hálával tartozom az elmúlt másfél évtizedért” – fogalmazott posztjában a politikus. 

„Miközben a Jobbik ugyanaz az erőszakos és antiszemita párt, mint korábban volt, addig a baloldal hallgatott.” A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mondta ezt a parlamentben. Dömötör Csaba szerint nemcsak Szávay zsidózását és verekedéssel való kérkedését tartja botrányosnak, hanem azt is, hogy a baloldali pártok mindvégig hallgattak.

„Önök napokig azt gondolták, hogy megoldhatják azzal az ügyet, hogy a képviselő lemond a frakcióvezető-helyettességről meg a jegyzőségről, napokig így gondolták. Amennyire jól ismerem a híreket, akkor nemrégiben lemondott a parlamenti mandátumáról is. Ezzel kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy ez az ügy önmagában is botrányos, de az épp annyira az, hogy a baloldal, a baloldali pártok mindvégig hallgattak” – fogalmazott.

A Jobbik szóvivője szerint példásan járt el Szávay, lemondásával az ügyet lezártnak tekintik. „Az elmúlt tíz év frakciói között bármilyen botrányról legyen szó, egyedül Szávay István volt az, aki vállalta a következményeket, kormánypárti oldalról is nagyon sok olyan képviselőt fel tudnék sorolni, aki mondjuk nem csúnya szavakért és nem vállalhatatlan kijelentésekért, hanem sokkal súlyosabb bűncselekmények miatt mégsem tette meg, fele ennyit sem tett, mint mondjuk ő maga. Én azt gondolom, hogy ezzel a téma lezárva” – reagált Mirkóczki Ádám.

A szocialisták nem nyilatkoztak az ügyben, a Demokratikus Koalíció szükségszerűnek nevezte Szávay István lemondását. „Nem lehet országgyűlési képviselő az, aki így beszél, és könnyen lehet, hogy így is gondolkozik” – emelte ki Arató Gergely országgyűlési képviselő.

Szávay István botrányos kijelentéseiről készült hangfelvételt a múlt héten hozta nyilvánosságra a Hír Televízió. A politikus ezt követően lemondott parlamenti jegyzői és frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Parlamenti mandátumának visszaadására több párt és civilszervezet is felszólította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!