2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Belföld

Lelki támaszt nyújt az Egyház a kórházban betegeskedőknek

Kiterjeszti kórházlelkészi szolgálatát a Pécsi Egyházmegye. Erről írtak alá megállapodást a Pécsi Tudományegyetemmel. Januártól szervezett keretek között a városban működő valamennyi kórházba rendszeresen ellátogatnak az önkéntesek azokhoz a betegekhez, akik ezt igénylik.

  • Lelki támaszt nyújt az Egyház a kórházban betegeskedőknek

A megállapodás csak az első lépés az egyház részéről, terveik között szerepel, hogy ezt a szolgálatot az egyházmegye valamennyi kórházára kiterjesztik. A szükséges anyagi forrás nagy részét az egyházmegye saját forrásából biztosítja, de az állam is támogatja a kezdeményezést.

Egyre nagyobb igény van arra, hogy a beteg, szenvedő emberrel a hitének megfelelően is tudjunk foglalkozni. Természetesen ez jelenti a sürgős, azonnali betegellátást, de jelenti azt a rendszeres látogatást, gondozást is, ami szükséges ahhoz, hogy egy-egy betegséget, vagy súlyos esetet megfelelő lelkülettel tudjon valaki viselni és hordozni– mondta el Udvardy György pécsi megyéspüspök. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!