2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Le a kalappal: megvendégelték a rászorulókat

Összefogtak a soproni vendéglátósok. 300 nagycsaládost hívtak meg ingyenebédre éttermeikbe az adventi időszak négy vasárnapján. Az akcióhoz 23 vállalkozó csatlakozott, sok helyen az étel és ital mellé meglepetés is járt a gyerekeknek. A megvendégelt családok között olyanok is voltak, amelyek eddig még soha nem jártak étteremben.

Nagy a forgalom ebédidőben a soproni egyetem egyik éttermében. A vendégeknek nem jelent problémát az étel számlájának kifizetése. De vannak olyan családok, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy vendéglőbe menjenek. Ezért fogtak össze a soproni vendéglátósok, akik ingyenebédre hívták meg a rászorulókat

– Az első vasárnapon 21 vendéglátóhelyen 34 felnőttet és 48 gyermeket tudtunk vendégül látni – mondta Janzsó Kálmán étteremvezető, hozzátéve: „ennyi ember tudtunk megetetni”. – És most, az elmúlt hét végén pedig már 23 vendéglátóegység volt a csatlakozottak között, ahol 43 a felnőtt és 55 a gyermek, tehát majdnem száz, akiket jó szívvel meg tudunk vendégelni – fűzte hozzá.

Az egyik soproni intézményben olyan családok élnek, amelyeknek nincs saját lakása és az albérletet nem tudják fizetni. A Soproni Családsegítő Szolgáltató Központ részlegvezetője közlése szerint Sopronból a nagycsaládok átmeneti otthonából hét család tudott részt venni a vendéglátósok akciójában. Van olyan anyuka, aki öt gyerekét neveli. Étteremre eddig még csak nem is gondolhattak, most legalább egy-két órára elfelejthették problémáikat.

– Nagyon örültünk neki, és éltünk a lehetőséggel, elmentünk a kislányommal, és nagyon jól éreztük magunkat – mondta Áder Éva, hozzátéve: – Le a kalappal, mert tényleg rendesek voltak. Nagyon örült a lányom, csodálkozott, hogy milyen szép helyen voltunk – közölte.

A soproni vendéglátósok azt remélik, hogy a négy hétvége alatt legalább 300 embernek tudnak segíteni. Az akció annyira népszerű, hogy már kapuvári éttermek is átvették az ötletet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!