2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Latorcai Csaba: A kormány 2010 óta az egészségügyben hajtotta végre a legnagyobb mértékű béremelést

Magyarország kormánya rendkívül elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének további javítására - hangsúlyozta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Csongrád-Csanád vármegyei Újszentivánon.

  • Latorcai Csaba: A kormány 2010 óta az egészségügyben hajtotta végre a legnagyobb mértékű béremelést

Latorcai Csaba az újszentiváni egészégcentrum támogatásáról szóló okirat átadásán elmondta, a kormány legfontosabb célja, hogy egyfelől folyamatosan javuljon a lakosság egészségügyi állapota, másfelől pedig a betegeknek ugyanilyen mértékekben javuljanak a gyógyulási esélyei is. Éppen ezért a kormány 2010 óta az egészségügyben hajtotta végre a legnagyobb mértékű béremelést - tette házzá.

Az ápolók bére 2010-hez képest átlagosan háromszorosára, az egészségügyi szakdolgozók bére a négyszeresére, a szakorvosok bére pedig az ötszörösére emelkedett - részletezte Latorcai Csaba.

"Az elmúlt másfél évtized arról szólt, hogy gazdasági, társadalmi és közösségi szempontból is egyaránt erős, önmagára és az eredményeire büszke, öntudatos, a válságokat nem csak túlélni, vagy éppen elhárítani képes, hanem a válságok ellenére is fejlődni képes ország legyünk" - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Elmondta, a megépülő újszentiváni egészégügyi központ a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében valósul meg 340 millió forint uniós és hazai forrásból, amely a 21. századi körülmények között, a gyógyítás mellett az egészséges életmód és az egészség megőrzése céljából is segítheti az ott élőket és a térség minden polgárát.

Az államtitkár hangsúlyozta: a TOP Plusz program az ország teljes területét lefedi, kiemelt figyelmet fordítva a legkevésbé fejlett régiókra. A cél az, hogy Magyarország minden térsége, járása, vármegyéje fejlődjön, csökkentse a térségek közötti egyenlőtlenségeket, és hogy ezen fejlesztéseknek Magyarország minden térsége a nyertese lehessen - tette hozzá.

Latorcai Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy "ehhez a közös építkezéshez továbbra is fontos a béke melletti bátor kiállás, és a hitünk abban, hogy csak együtt tehetjük sikeressé a 21. századi Magyarországot és az egész magyar nemzetet".

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokról szólva elmondta, dönteni kell, hogy milyen Magyarországot és milyen Európát akarunk magunknak és a gyermekeinknek, mert az elkövetkező időszakban a gazdasági, a kulturális és a politikai szuverenitásunk a tét.

Minél nagyobb számban vegyünk részt a választásokon, és támogassuk azt, hogy Magyarország a magyaroké, Európa pedig az európaiaké legyen! - hangsúlyozta Latorcai Csaba.

Bodó Imre (független) Újszentiván polgármestere köszöntőjében kiemelte, a projekt a település történetének egyik legnagyobb beruházása. Azt mondta, Újszentivánon "van egy nagyon fontos jövőképépítés", amit a létesülő egészégcentrum is alátámaszt.

Mihálffy Béla (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a jelenlegi városvezetés támogatására hívta fel a figyelmet, azzal, hogy továbbra is egy elkötelezett, szorgalmas ember vezesse a települést!

Juhász Tibor, Újszentiván háziorvosa a projektről elmondta, az egészségügyi központban egy új, modern orvosi rendelő kap helyet külön gyermekorvosi résszel, valamint lesz fogorvosi rendelő, és új környezetben működhet a védőnői szolgálat is.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy a magát korrupcióellenes harcosként bemutató, a közélet megtisztulását hirdető Magyar Péter egyik legközvetlenebb bizalmasáról, gazdasági vezetőjéről, S. Máriáról kiderült, hogy egy 1200 embert megkárosító csalássorozatban való részvételéért több év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!