2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Lassan jár a posta a Kossuth téren

A nap fő témái szerint Sargentini is csatlakozik a magyar ellenzék brüsszeli tüntetéséhez, valamint hivatalossá vált, miszerint Karácsony Gergely is indul a főpolgármesterségért az előválasztáson. Vajon működőképes az újragondolt ellenzéki politizálás?

  • Lassan jár a posta a Kossuth téren

Erős a mezőny Pindroch Tamás szerint, aki szerint az előválasztás felfogható ingyencirkusznak, hisz már most le vannak osztva a különböző fordulók. Szakonyi Péter jó ötletnek tartja az előválasztást, már korábban is kipróbálhatta volna az ellenzék, kevesebb súrlódást eredményezne. Az eddigi történet nagyon rossz. Karácsony Gergely az LMP egyik alapítója volt, és most úgy indul a baloldalon, mintha nem is így történt volna korábban. 

A kampányok és megmérettetések kijöhetnek szerencsésen is az ellenzék számára Szakonyi Péter szerint. Úgy véli, megismerhetővé vállnak a politikai személyiségek, egyéniségek, sikerülhet tematizálni a közéletet az előválasztási folyamaton keresztül. Vajon létezik egység ott, ahol kibékíthetetlen politikai és személyes ellentétek feszülnek az egyes résztvevők és szervezetek között?

Szakonyi Péter szerint a közös pont a kormányváltás közös szándéka, a Főpolgármester lecserélése. Az, hogy a Jobbik milyen megítélés alá esik, a kivált csoport merre tart, mi lesz ebből, neofasiszta csoportok milyen súlyt kapnak a Jobbikban, a jövő kérdése - vélte Szakonyi Péter. Pindroch Tamás szerint azonban a Kossuth Lajos téren lassú a posta, hisz a kizárások egyik szobából a másikig nem jutnak el.

A pályát sem ismerik a politikusok Pindroch Tamás szerint, nem tudnak alapvető kérdéseket eldönteni, hogy utcán vagy parlamentben vagy épp a Facebook-adásokban gondolnak-e politizálni. Szakonyi Péter szerint azonban a Fidesz 2002-es viselkedése kísértetiesen hasonló a mostani ellenzék helyzetéhez. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint adnak végül a finnek Hornet vadászgépeket Ukrajnának?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!