2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:40

Belföld

Mikroszkóppal kell keresni a baloldali sajtóban a Lánchíd-botrányról szóló cikkeket

A Magyar Nemzet járt utána, hogy vajon a baloldali sajtóban hányszor írtak a Lánchíd körüli korrupciógyanús botrányról. Az eredmény nem okozott nagy meglepetést.

  • Mikroszkóppal kell keresni a baloldali sajtóban a Lánchíd-botrányról szóló cikkeket

A Magyar Nemzet arról ír, hogy számos levelet küldtek a fővárosi önkormányzatnak és a Fővárosi Közgyűlés képviselőinek a Lánchíd-botrány ügyében, amiről a Hír TV is számos alkalommal beszámolt korábban. Többek között ITT, ITT és ITT is olvashat a baloldal fejére nőtt botrányról, de honlapunkon a keresőmezőbe írt "Lánchíd" keresőszó után számtalan cikket olvashat és beszélgetést tekinthet meg az ügyben.

Egy hete az Atv.hu arról számolt be, hogy Vig Mór, vagyis a számlagyáras ügyvéd cége, a Sunstrike Hungary Kft. 1,4 milliárd forintot kaphatott az A-Hídtól 2020 novembere és 2022 júliusa között. Ezekből a pénzekből a gyanú szerint kilencszázmillió forintot továbbutaltak a férfi különféle számláira, s azt készpénzben fel is vették. Érdeklődéseinkre azonban eddig semmilyen válasz nem érkezett - írja a lap.

A Magyar Nemzet kereste a baloldal pártjait is az ügy egyik fontos mozzanata, a Jobbik főolgármester-jelöltje által kezdeményezett fővárosi vizsgálóbizottság kapcsán. Érdemi reakció azonban ekkor sem érkezett. Jó esetben terelés, de inkább csak sűrű hallgatás.

De nemcsak a baloldal fővárosi és országos politikai szereplői hallgatnak a hídpénz-botrányról, a jelek szerint nem csipkedi magát a baloldali média sem.

Az épp a napokban az amerikai nagykövetségtől tízmilliós támogatást elnyerő 444.hu például egy árva cikkben sem számolt be ezekről az ügyekről. 

Aki a portál keresőjébe beírja Vig Mór nevét vagy a cégéét, a Sunstrike-ot, az biztosan nem fog találkozni egy releváns találattal sem az elmúlt hónapokból. 

Az ügyet ehhez hasonlóan kezeli a 24.hu liberális hírportál is. Vig Mór és az A-Híd Zrt. kapcsolatáról nem találni ott sem releváns találatot a portál keresőjében. Ha meg is jelent bármilyen cikk a témában, azt alaposan elrejtették.

A szintén az amerikai nagykövetség pénzét elnyerő Telex.hu viszont januárban beszámolt a Lánchíd-felújítás kivitelezőjénél tartott házkutatásról, később pedig még egy cikkben megemlékeztek Vig Mórról január 27-én.

Jól látható tehát, hogy a baloldalnak és a hozzájuk tartozó médiumnak rendkívül kínos az ügy, ezért az elhallgatás stratégiáját alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!