2021. január 25.,
hétfő, Pál napja

Laktanyából sportközpont épül Vácon

Hír TV

2018. október 15., hétfő 14:17

Miután múlt csütörtökön átadták Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, egy újabb hasonló beruházásról számolt be az MTI: lerakták a Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) alapkövét Vácon. A 2016-ban alapított DKA a magyar sikersportként számon tartott női kézilabda utánpótlásának kineveléséhez megfelelő létesítményt kap - adta hírül a Magyar Építők.

A lap információi szerint a sportintézményt a Fővárosi Építő Zrt. építi meg. A váci önkormányzat honlapja szerint a kivitelezés már el is kezdődött. A létesítmény 3000 négyzetméteres területén kétemeletes, száz fő befogadására alkalmas kollégium, kiszolgáló épületek és sportcsarnok épül. A tervek szerint a beruházás jövő nyárra készül el.

Az akadémián jelenleg két évfolyamon, négyszáz fiatal játékossal zajlik a szakmai munka. Az intézmény célja, hogy bentlakásos rendszerben működő csoportjai a Dunakanyar-régió, valamint Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye legtehetségesebb leány kézilabdázóiból álljanak. Az átadón Rétvári Bence államtitkár kifejtette: évszázadonként egyszer adódik olyan lehetőség egy város és egy sportág életében, mint a DKA felépítése.