2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Kunhalmi: Az MSZP jól cselekedett a videó elkésztésével

2020. június 30., kedd 19:20

Újra leforgatná az MSZP-s kamuvideót a szocialisták választmányi elnöke. Kunhalmi Ágnes arról beszélt: a kormány próbálja elfedni az ágyfelszabadításról szóló történeteket, ezért támadja a pártot. A politikus megerősítette: újra elkészítené a hozzátartozókkal készített videókat. Ennek része volt az a felvétel is, amelyben Korózs Lajos egy magát mentőtisztnek kiadó nővel beszélgetett.

A magát önkéntes mentőápolónak nevező Németh Athina azt állította, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt a kórházi ágyfelszabadítások miatt. Az azóta törölt MSZP-s videóban szereplő nőről kiderült, hogy nem szerepel egy egészségügyi nyilvántartásban sem, és egészségügyi végzettségét sem igazolta.

A videót készítő szocialista politikus munkatársaira hárította a felelősséget, a párt pedig egy nap alatt lefolytatta a belső vizsgálatot.

Újra leforgatná az MSZP-s kamuvideót a szocialisták választmányi elnöke.

A Kunhalmi Ágnes arról beszélt: a kormány próbálja elfedni az ágyfelszabadításról szóló történeteket, ezért támadja a pártot. A politikus megerősítette: újra elkészítené az elhunytak hozzátartozóival készített videókat. Ennek része volt az a felvétel is, amelyben Korózs Lajos Németh Athinával beszélgetett.

Hát újra leforgathatni újra leforgathatja a videót, ha nem publikálja.

- reagált Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Az MSZP-s Horváth Csaba azt mondta, ő már nem készítene beszélgetést Németh Athinával. Ezzel ért egyet párttársa is: Mesterházy Attila szerint egy ilyen esettel az ügyet is lejáratják.

Ez már a második felvonása a baloldali kamuvideó-botránynak

- hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A 2013-as bajai időközi választáson a szocialisták a kormánypártok szavazatvásárlásáról jelentettek meg egy felvételt. Rövid időn belül azonban kiderült, hogy a filmet a DK egyik tagja készítette el az MSZP megrendelésére.

Lépésről lépésre, több héten keresztül, szisztematikusan építette fel a baloldali sajtó a Németh Athina, álmentős beszámolóira alapozott kormányellenes propagandát – erről már a Magyar Nemzet írt. A lap rávilágított: a csaló nő által egyre színesebben előadott történetben folyamatosan nőtt az elhunyt betegek száma, akik a koronavírus miatti „kórházkiürítések” során haltak meg. Hozzátették: a videóban emlegetett páciensek közül pedig egyről lehet tudni, hogy valójában létezett.

Hír TV