2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Komment 05:00

Belföld

Kunhalmi Ágnes sem bírt magával, Gyurcsány után ő is üzent egyet Magyar Péternek

Kunhalmi elmondta, hogyan állna össze Magyar Péterrel, melynek során kifejtette: 2026-ban koalíciós kényszer lesz , hiszen „Orbán még mindig hátradőlve kávézik”.

  • Kunhalmi Ágnes sem bírt magával, Gyurcsány után ő is üzent egyet Magyar Péternek

A Mandiner Kunhalmi Ágnes posztja kapcsán írt cikket.

„Kit akar leváltani?” – tette fel a kérdést egy külföldi újságíró Magyar Péternek, mielőtt az újdonsült politikus elveszett a Kossuth térre betorkolló utcák egyikében. Magyar Péter erre úgy válaszolt: „a miniszterelnököt. A kormányt. De az ellenzéket is!”

Ehhez képest számos ellenzéki arc, úgy, mint Juhász Péter is feltűnt a szombati Kossuth téri tüntetésen; de hozzá képest is előrébb szaladt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Mint Facebook-posztjában a politikusnő írta, „egy dolgot azonban tisztán látni kell: legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz”. Vagyis össze kell állnia megint a nagy ellenzéki összefogásnak, mert különben

Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes”.

A koalíciónak azonban feltételei is vannak, és ezt Kunhalmi nyilvánvalóvá is tette: „koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni”.

Majd végül azt is leírta, hogy egy Orbán Viktor és Fidesz nélküli jobboldallal sem lesz elégedett, hiszen „egy baloldali, szociáldemokrata pedig nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán”. Kunhalmi korábban a Blikkel osztotta meg a kormányváltás sikerreceptjét.

Forrás: Mandiner

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!