2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia 16:50

Belföld

KultúrBónusz: az iskolások kulturális alapellátását erősítenék

Hatezer hátrányos helyzetű gyermek vehet részt ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásokon a következő egy évben. A KultúrBónusz kísérleti programot a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Kulturális Központ indította el. A kezdeményezésben Észak-Magyarország és Észak-Alföld régióinak 40 közoktatási intézménye és 35 muzeális intézménye vesz részt. A cél, hogy erősítsék az iskolások kulturális alapellátását. A mintaprojektben a pedagógusok egy honlapon regisztrálhatják osztályukat, és foglalhatják le a tantervhez kapcsolódó kulturális programcsomagokat, amelyeket gyermekenként 3000 forint értékben vehetnek igénybe.

„A KultúrBónusz programban egy kifejezetten újszerű programot kért a Módszertani Központ a múzeumoktól, ez azt jelenti, hogy nekik módszertanilag meg kellett újulni. Nem a régi, jól bevált programjaikat kell újra piacra dobni, hanem a feladat az, hogy újszerű, innovatív programokat hozzanak létre. Tehát ez mindenféleképpen a múzeumpedagógia fejlődésének egy óriási előnyt fog jelenteni. A gyerekek számára pedig elsősorban a múzeumhoz való kötődés, a múzeum és a gyerekek kapcsolatának a megerősítését jelenti az, hogy egyszer, kétszer vagy háromszor érkeznek a múzeumba” – mondta Kassai Hajnal, az EMMI Múzeumi Főosztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!