2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Belföld

KultúrBónusz: az iskolások kulturális alapellátását erősítenék

  • KultúrBónusz: az iskolások kulturális alapellátását erősítenék

Hatezer hátrányos helyzetű gyermek vehet részt ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásokon a következő egy évben. A KultúrBónusz kísérleti programot a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Kulturális Központ indította el. A kezdeményezésben Észak-Magyarország és Észak-Alföld régióinak 40 közoktatási intézménye és 35 muzeális intézménye vesz részt. A cél, hogy erősítsék az iskolások kulturális alapellátását. A mintaprojektben a pedagógusok egy honlapon regisztrálhatják osztályukat, és foglalhatják le a tantervhez kapcsolódó kulturális programcsomagokat, amelyeket gyermekenként 3000 forint értékben vehetnek igénybe.

„A KultúrBónusz programban egy kifejezetten újszerű programot kért a Módszertani Központ a múzeumoktól, ez azt jelenti, hogy nekik módszertanilag meg kellett újulni. Nem a régi, jól bevált programjaikat kell újra piacra dobni, hanem a feladat az, hogy újszerű, innovatív programokat hozzanak létre. Tehát ez mindenféleképpen a múzeumpedagógia fejlődésének egy óriási előnyt fog jelenteni. A gyerekek számára pedig elsősorban a múzeumhoz való kötődés, a múzeum és a gyerekek kapcsolatának a megerősítését jelenti az, hogy egyszer, kétszer vagy háromszor érkeznek a múzeumba” – mondta Kassai Hajnal, az EMMI Múzeumi Főosztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!