2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Különlegességnek számít a magyar családtámogatási rendszer számos eleme

Hír TV

2019. július 14., vasárnap 12:02

Családpolitikai rangsort vezet Magyarország. A Kopp Mária Intézet tizenkét szempont alapján értékelte 45 európai ország családpolitikai intézkedéseit. Hazánk Franciaországgal együtt a rangsor élén végzett. Az intézet elnöke Híradónknak azt mondta: a magyar családtámogatási rendszer nagyon sokrétű, és számos eleme különlegesnek számít.

Tízmillió forintos babaváró hitel, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, kibővített jelzáloghitel-elengedési program és a használt ingatlanokra is felhasználható Családi Otthonteremtési Kedvezmény - ezzel a négy intézkedéssel indult el július elsején a Családvédelmi Akcióterv.

A program iránt már az első napokban nagy volt az érdeklődés. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta: a családok támogatására fordított összeget 2010 óta a kétszeresére emelték.

A családokat támogató intézkedéseket vizsgálta a Kopp Mária Intézet is. Tizenkét szempont alapján értékelték 45 európai ország családpolitikai intézkedéseit. Többek között azt vizsgálták, hogy az adott országban mennyire sokrétű és milyen széles a családokat támogató intézkedések köre, és mennyire komplex a családpolitika.

Az intézet rangsora szerint hazánk előkelő helyet foglal el: Magyarország Franciaországgal együtt a rangsor élén végzett. A második helyen Belgium, Észtország, Lengyelország, Luxemburg és Oroszország áll, míg a harmadik helyet Csehország foglalja el.

Hír TV