2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Külföldi hulladékot akartak elhelyezni Hódmezővásárhelyen

MTI

2019. július 30., kedd 15:41

32 ezer tonnányi külföldi eredetű vegyes hulladékot és szennyvíziszapot terveztek elhelyezni Hódmezővásárhelyen. Márki-Zay Péter, a város polgármestere azt mondta, ők nem szólhatnak bele abba, hogy a többségi tulajdonos külföldi cég mit csinál, a helyi Fidesz szerint viszont politikai nyomást gyakorolhatott volna rájuk, ezzel meggátolva a szemét lerakását.

Márki-Zay Péter múlthéten tartott sajtótájékoztatóján beszélt az olasz szemét érkezéséről. Azt mondta korábban nem tudott a 12 ezer olasz hulladék érkezéséről. A kisebbségi önkormányzati cég vezetője viszont közleményben tudatta, hogy a többségi külföldi tulajdonostól Márki-Zay Péter ugyanabban az időpontban kapott írásos tájékoztatást, mint Ő.

A Fidesz helyi csoportja amellett, hogy a több ezer szemét Vásárhelyre szállításáért tiltakozik, érthetetlennek tartja, hogy Márki-Zay Péter semmilyen kifogást nem emelt a hulladék lerakása ellen, nem értesítette a képviselőket és a vásárhelyi lakosokat sem.

A külföldi szemét ellen több civilszervezet is tiltakozik Vásárhelyen. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke elmondta a 12 ezer olasz szemét, a város egy éves teljes szemetével egyenlő.

Úgy tudjuk a külföldi cég újabb 20 ezer tonna szemét lerakására kért engedélyt, de ezt már nem kapták meg.

Hír TV