2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kritikusan alacsony a vízállás a Dunán

Bár az előrejelzésnek megfelelően 13 centimétert áradt a Duna, ez volt belátható időn belül az utolsó vízszint-emelkedés, a következő időszakban ismét apadásnak fog indulni, számolt be Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője a Hír TV-nek.

A jövő hét elejére az e hetinél is alacsonyabb lesz majd a Duna vízállása az egész magyarországi szakaszon.

Csütörtökön 86 centiméter volt a budapesti vízállás, a jövőhét elejére 70 centiméter körüli vízállásra számítanak a szakemberek, tette hozzá Siklós Gabriella. A valaha volt legkisebb mért vízállás 51 centi volt.

A nemzetközi hajójáratokat is érinti az alacsony vízállás. A Mahart ügyvezetője a Hír TV-nek azt mondta: a nagyobb méretű turistahajók számára több olyan szakasza is van a Dunának, amit nem tudnak használni, épp ezért nem elérhető számukra minden állomás.

 

„Már napokkal ezelőtt a Kis-Duna ágban fel kellett függesztenünk a közlekedést, gyakorlatilag Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu elérhetetlenné vált, és most már a Nagy-Dunában is vannak olyan helyek, amiket nem tudunk kezelni. Ilyen Nagymaros, Zebegény, Dömös, ahová már nem tudnak eljutni a kirándulóhajók. Gyakorlatilag azt tudjuk biztosítani a kirándulóknak, hogy Visegrádig és Esztergomba el tudjanak jutni, de ez az extrém alacsony vízállás nagyon bekorlátozza a közlekedésnek a lehetőségét a vízben” – nyilatkozta Spányik Gábor, a Mahart PassNave ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!