2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Krausz Ferenc lesz a Napi aktuális vendége

A friss Nobel-díjas fizikust, Krausz Ferencet várjuk péntek este 19 óra 30 perctől a Napi aktuális című műsorunk stúdiójába. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Krausz Ferenc lesz a Napi aktuális vendége

Kedden délelőtt jelentették be a fizikai Nobel díjasokat. Krausz Ferenc fizikus és kutatótársai kapták az elismerést.

A kutatócsoport elsőként állított elő és mért meg attoszekundumos fényimpulzust, és használta fel az elektronok atomon belüli mozgásának feltérképezésére, megalapozva ezzel az attofizika tudományát.

Krausz Ferenc már számtalan kitüntetést kapott munkájáért. Elnyerte például a fizikai Wolf-díjat és a Gábor Dénes-díjat is, a Nobel-díj azonban teljes meglepetésként érte őt, először el sem akarta hinni.

Valójában még mindig nem tudom felfogni. Egy ilyen díj nagy alázatra készteti az embert. Amióta elmondták telefonon, azóta a gondolataim a legfontosabb kollégáim körül forognak, akikkel az évek során sok sikert és számtalan kudarcot éltünk meg

- jelentette ki a Nobel-díjas fizikus.

Krausz Ferenc további érdekességeket árul el péntek este 19 óra 30 perctől a HírTV Napi aktuális című műsorában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Sajtóinformációk szerint december közepéig meghozza pozitív döntését az európai bizottság, és felszabadulhat tíz milliárd eurónyi befagyasztott forrás hazánk számára. Vendégünk volt Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!