2021. 10. 25. Hétfő Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Köztéri defibrillátort adott át a Vöröskereszt

Az életmentő készüléket elsőként a Deák Ferenc téren helyezték ki, később a város több pontján is telepítenek majd defibrillátort.

A program szakmai vezetője szerint a defibrillátort hozzá nem értők is használhatják, hiszen ha nincs szükség beavatkozásra, akkor a gép nem kezdi meg az újraélesztést. A Vöröskereszt egyébként oktatóprogramot is indít az újraélesztés és az elsősegély elsajátításához. „A gép pontról pontra elmondja, mit, mikor és hogyan kell tenni. Abban az esetben, ha nincs szükség a használatára, nem is működik, tehát nem tudunk vele ártani. Nyugodtan egy laikus is a kezébe veheti a gépet, de erre tanító-oktató programunk is lesz, amelyet a Vöröskereszt segítségével fogunk megvalósítani reményeink szerint, és országos szintűvé szeretnénk tenni a defibrillátorok kihelyezését” – nyilatkozta Skurdenka Beatrix belgyógyász-főorvos, a Közterületi életmentő program szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

A napirend előtti felszólalásokat illetve az azonnali kérdéseket is a HírTV és Facebook-oldalunk is élőben közvetíti. 2021. október 25.

Orbán Viktor: Egymásra számíthatunk!

A képek a hétvégén tartott Békemenet és a miniszterelnök ünnepi beszédének pillanatait örökítették meg. 2021. október 25.

Koronavírus - Elhunyt 75 beteg, 6688 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Eddig 5 938 665 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 718 873-an a második, 1 millió 104 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!