2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Közszolgálati sztrájkbizottság megalakításáról döntöttek

Hír TV

2019. január 15., kedd 20:01

A közszolgálati sztrájkbizottság megalakításáról döntött a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma - mondta a Hír TV-nek Földiák András, a szervezet elnöke.

Földiák András úgy fogalmazott, az érdekképviselet a jövő hétig megfogalmazza a követeléseit a kormány felé, amelyben az iskolákban, egészségügyi intézményekben dolgozók munkabérének emelését, a pályakezdők és az évtizedek óta a szakmában dolgozó munkavállaló keresetének nagyobb mértékű megkülönböztetését, valamint a diplomás létminimum létrehozását akarják elérni. Ha ezekről nem tárgyal velük a kormány, sztrájkot hirdetnek.

„Ha a kormány nem válaszol a felhívásunkra, tehát nem jelöli ki a delegációt öt napon belül, akkor megkezdhetjük a sztrájk szervezést, jogszerűen. De én bízom benne, hogy válaszolni fog, akkor viszont egy hónapnál előbb semmiképpen. Ha minden rosszul megy, mert akkor menne jól, ha tárgyalnánk és eredményt érnénk el, tehát, ha rosszul mennek a dolgok, akkor is egy hónapnál hosszabb idő” – mondta Földiák András, Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke.