2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Közeledik a parlagfűszezon

A tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy megakadályozzák ingatlanjukon a parlagfű virágzását, ellenkező esetben akár 5 millió forintos bírságra is számíthatnak.

  • Közeledik a parlagfűszezon

Már a portokok megjelentek, tehát a parlagfű virágpora, a pollen szóródik. Tehát ez is jelzi, hogy megkezdődött a parlagfű virágzása.

Ettől az időponttól, azaz a parlagfű virágzásától kezdve büntethető az érintett terület gazdája. A földhivatalok munkatársai folyamatosan szemlézik a határt. Beazonosítják a gyomnövénnyel teli sávokat, majd megindul a kényszergyommentesítés, amellyel egyidőben bírságra is számíthat a földhasználó.

A plusz költség ellenére is megéri a rendszeres gyommentesítés. A bírság összege ugyanis akár 5 millió forint is lehet.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!