2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Közel kétezer projekt nyert támogatást a Balaton körül

2010 és 2013 között 1900 uniós támogatású fejlesztés indulhatott el a Balaton körül – hangzott el Tihanyban, ahol Selmeczi Gabriella és Bóka István ismertette a tó környékén megvalósuló turisztikai célú beruházásokat. Az elmúlt 3 évben strandok, kikötők, településközpontok újultak meg, amelyeknek köszönhetően a Balaton rendezettebb és családbarátabb lett.

Megújult kikötő fogadja a hajóval érkező turistákat Tihanyban. Az északi parti településen az elmúlt 3 évben 600 millió forint uniós támogatást nyertek el, amelyből szinte a teljes település megújult. A polgármester szerint a fejlesztések híre több turistát vonz Tihanyba. „Ennek a beruházásnak a keretében tulajdonképpen megújult településünknek a központja. Két új teret tudtunk létrehozni, a parkolókat megszüntettük a központban, és kihelyeztük a település peremrészeire, hogy igazi sétáló, pihenőövezet jöjjön létre” – mondta Tósoki Imre, Tihany polgármestere.


Az elmúlt 3 évben a Balaton körül 1900 uniós projekt nyert kétszázmilliárd forint támogatást, ebből 62 milliárd forintot már ki is fizettek. A fejlesztések főként turisztikai célúak, de az itt lakók mindennapi életét érintő, illetve a sporttal kapcsolatos beruházások is nagy számban valósulnak meg. „Ezek a fejlesztések hazai, vagyis kormányzati, önkormányzati, és uniós forrásokból valósulnak meg, a kormány és az önkormányzatok közös erőfeszítésével. A fejlesztéseknek köszönhetően a Balaton egyre családbarátabb, egyre izgalmasabb és egyre rendezettebb” – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

A Balaton Fejlesztési Tanács elnöke szerint a jövőben a közlekedéssel kapcsolatos fejlesztéseknek még nagyobb hangsúlyt kell kapniuk. „Elindult egy nagyon jelentős munka a déli parti vasútvonal teljes korszerűsítésével, bevonva az északi oldalt is, tájékoztató táblákkal, részben ez hamarosan elkezdődik, részben pedig 2014 és 2020 között lesz egy igen nagy volumenű fejlesztés a vasúti közlekedés kapcsán” – közölte a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.

A tervek szerint a balatoni kerékpárút hálózatot is tovább fejlesztik, korszerűsítik a következő években.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!