2022. 11. 30. Szerda András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

"...sírjuk felett száz virág..."

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Közel 150-en csobbantak újévkor a jeges Balatonba

Közel százötvenen álltak rajthoz a Balaton partján, Szigligeten, hogy részt vegyenek a hagyományos újévi csobbanáson. A nagy hideg miatt a part mentén már mindenhol befagyott a víz, ezért a szervezők léket vágtak a fürdőzőknek.

Napok óta kemény mínuszok vannak napközben is, a part mentén már mindenhol befagyott a Balaton. Az újévi csobbanás szervezői délelőtt 9 órától törték és lapátolták a jeget, így tudtak kialakítani egy keskeny sávot a fürdőzőknek.

A rendkívüli hideg megterheli a szervezetet, ezért a résztvevőknek alapos orvosi vizsgálaton kellett átesniük. „Magas vérnyomás, szívritmuszavar, akkutan zajló valamilyen súlyos állapot, ezek kizáró okok, nem engedjük, hogy részt vegyen bárki ilyen állapotban a versenyen” – mondta dr. Szarvas István idegsebész.

A szigligeti újévi csobbanást immár negyedik alkalommal rendezték meg. A szervezők azt mondják nemcsak a helyiek egyik kedvenc programja, rengeteg turista is ellátogat a rendezvényre. „Rendkívül fontos számunkra, mint az összes Balaton parti település számára, hogy ne csak a szezonban biztosítsunk turisztikai attrakciókat, hanem egész évben. Ahogy szoktuk mondani: Szigliget egész évben” – mondta Balassa Balázs, Szigliget polgármestere.

Ágyúszóra rajtolt el a száznegyvenöt vállalkozó kedvű fürdőző. Volt, aki szalmakalapban és volt, aki parókában, jelmezben csobbant. A leggyorsabbak kihozták a vízből azt a karácsonyfát, amelyet még december 24-én állítottak a Balatonba.

A jeges vízben csak 1-2 percig tanácsos tartózkodni, a résztvevők közül sokan már gyakorlott téli fürdőzők. „Tegnap Tapolcán, a Malom-tóban, ott már háromszor, itt kétszer... Nagyon jó, mindenkinek ajánlom, különben a legjobb orvosság” – mondta egy résztvevő.

Valamennyi csobbanót névre szóló emléklappal jutalmazták. A legidősebb fürdőző 71, a legfiatalabb pedig 7 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!