2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Kövér: Magyarország támogatja Moldova európai integrációs törekvéseit

Magyarország továbbra is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseit - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor az Országházban megbeszélést folytatott Zinaida Greceaniivel, a moldovai parlament elnökével.

Az Országgyűlés sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Kövér László kiemelte: a Moldovai Köztársaság nyugatról az Európai Unióval, északról és keletről pedig a posztszovjet térséggel határos, és ez a "geopolitikai meghatározottság felerősíti az ország belső stabilitásának és szuverenitása megőrzésének jelentőségét".

Magyarország független, politikailag és gazdaságilag stabil, folyamatosan fejlődő Moldovai Köztársaságban érdekelt - mondta Kövér László, hozzátéve, "kapcsolatainkat az egymás iránti tisztelet és a kölcsönös elismerés alapján kívánjuk szorosabbra fűzni".

A házelnök szólt arról is, hogy Magyarország továbbra is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációs törekvéseit. Ennek egyik legkézenfekvőbb példája a múlt héten sikeresen zárult parlamenti ikerintézményi program, amely hozzájárult Moldova és az EU, illetve a Moldova és Magyarország közötti együttműködés erősítéséhez, és segíti Moldova modernizációját.

A tájékoztatás szerint Zinaida Greceanii készségét fejezte ki az ikerintézményi program folytatására.

A felek egyetértettek a parlamenti bizottságok közötti közvetlen tapasztalatcsere fontosságában, és megegyeztek a mezőgazdasági bizottságok, a környezetvédelemmel és éghajlatváltozással foglalkozó bizottságok, valamint a külügyi bizottságok együttműködésében is - olvasható a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nacsa Lőrinc: A baloldal nem áll le a halálkampánnyal

A baloldal folytatja azt a halálkampányt, amit két éve elindított - jelentette ki a Keresztény Demokrata Néppárt frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc arra reagált, hogy a DK egyik politikusa azt állította: a covidban elhunytakon nyerészkedik a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!