2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Kövér: Észtország fontos, baráti szövetségese Magyarországnak

Észtország nagyon fontos baráti partnere és szövetségese Magyarországnak az Európai Unióban és a NATO-ban - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor megbeszélést folytatott észt kollégájával, Henn Polluaasszal csütörtökön Budapesten.

  • Kövér: Észtország fontos, baráti szövetségese Magyarországnak

Az Országgyűlés elnöke - a parlament sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - úgy fogalmazott: "a közelmúlt történelmi hasonlóságai, valamint a jelenkor kihívásai még szorosabb együttműködésre ösztönzik országainkat", hozzátéve, "az értékazonosság mellett a nyelvrokonság is erősíti kapcsolatainkat".

Henn Polluaas kiemelte: a magyar és az észt nemzet hasonló nehézségekkel küzdött a történelem során. "1956-ban a leigázott észt nép" nem tudott kiállni Magyarország mellett, de "együtt érzett a szabadságáért küzdő magyarokkal" - idézte a közlemény az észt parlament elnökét.

A két ország parlamenti kapcsolatait mindkét házelnök kielégítőnek nevezte, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy "a jelenkor kihívásaira adott válaszok összehangolására", és "hagyományos európai értékeink és érdekeink védelmében" szorosabbra kívánják fűzni a két parlament honvédelmi, kül- és európai ügyi bizottságainak munkáját - írták.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!