2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Kovács Zoltán: Látott már ingyen pénzt?

Hír TV

2018. szeptember 27., csütörtök 20:26, frissítve: csütörtök 22:54

Nincs olyan, hogy a Soros-alapítványok támogatást biztosítanak, de nem várnak érte semmit – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője szerdán beszélt arról, hogy oknyomozó újságírásra is adnak támogatást, a finanszírozás fejében azonban nincs semmi elvárás. Kovács Zoltán arra is kitért, hogy Orbán Viktor magánrepülőgéppel utazott egy labdarúgó-mérkőzésre Bulgáriába. Szerinte nem összeférhetetlen, hogy a miniszterelnök ilyen utakat bonyolít le.

Nincs semmiféle szerecsenmosdatás – reagált Kovács Zoltán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az ellenzéki sajtó azon beszámolóira, amelyek Orbán Viktor magángéppel való utazásáról szólnak. A kormányszóvivő szerint ez már az európai parlamenti választások kampányának része, ezért úgy véli, hogy amikor ilyen állítások elhangzanak, azt is meg kell nézni, hogy ki mondja.

„A miniszterelnök, amikor ideje engedi, jár focimeccsre idehaza és külföldön is, de a szabályokat betartva” – mondta. Hozzátette: szerinte nem összeférhetetlen, hogy a miniszterelnök ilyen utakat bonyolít le, és hasonló ajándékot fogad el vállalkozóktól, mert „a magyar törvények az összeférhetetlenséget és a képviselők vagyonbevallását tekintve egyértelműek” – mondta Kovács Zoltán, aki szerint pusztán botránykeltésről van szó.

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője szerdán a Hír TV-ben beismerte, hogy oknyomozó újságírásra is adnak támogatást, azonban a finanszírozás fejében nincsenek elvárások. Kovács Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta: egyre inkább az látszik, hogy az elmúlt években a Soros-alapítványok „megcsúfolva az eredeti vállalásaikat, bizonyos esetekben pedig az eredeti tevékenységüket, politikai és kommunikációs célokat szolgálnak”.

„Látott már ingyen pénzt?” – tette fel a kérdést a kormányszóvivő, reagálva arra, hogy a Soros-alapítványok a támogatásért cserébe nem várnak ellenszolgáltatást.

A kormányszóvivő cáfolt egy német riportfilmben megjelent vádakat, melyek szerint kormánykritikus újságírókat fenyegetnek. Szerinte politikai támadásról van szó.

Tekintse meg a teljes interjút:

x
Rendkívüli hír