2019. szeptember 21.,
szombat, Máté, Mirella napja

Kovács Béla segítette a Jobbik orosz nyitását

2019. április 18., csütörtök 15:39

Nem ment el büntetőperére a kémkedéssel vádolt Kovács Béla. A Jobbik volt EP-képviselőjének orosz állampolgárságú felesége sem vett részt a tárgyaláson. Az ügyészség azzal vádolja Kovács Bélát, hogy 2012 és 2014 között orosz hírszerzőnek adott át adatokat egyebek mellett a paksi atomerőmű bővítéséről.

Sem Kovács Béla, sem pedig orosz származású felesége nem jelent meg a tárgyalóteremben. Ezúttal tanúkat hallgattak meg abban az ügyben, amelyben az ep-képviselőt az Európai Unió intézményei ellen elkövetett kémkedéssel vádolják. Szvetlana Isztosina, Kovács Felesége azzal mentette ki magát, hogy ő jelenleg kórházban tartózkodik. Erről egyébként orvosi igazolást nem küldött.

Ugyanakkor megjelent a tárgyalóteremben Nagy Ervin, a jobbik egyik alapítója. Ő tanúvallomásában arról beszélt, hogy Kovács milliós nagyságrendű támogatást nyújtott a pártjának, annak alapítását követően. Nagy Ervin arról is beszélt hogy 2010 környékén kezdett a Jobbik az orosz kapcsolataival foglalkozni, ekkor Vona Gábor rendszeresen vett részt konferenciákon az országban.

Idősebb Kovács Béla vallomása szerint a fogadott fiával egy ingatlanvita miatt megromlott a viszonya, ennek következtében 15 évig nem is beszéltek egymással.

Hír TV