2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Kósa Lajos: Hozzászoktunk a 6-1-hez, most pedig 3-2

Hír TV

2019. október 15., kedd 11:32

A mostani önkormányzati választás megmutatta, hogy fel van találva az instant önkormányzati győzelem receptje – fogalmazott Kósa Lajos az Alapjogokért Központ keddi konferenciáján. Vagyis arról van szó – a Fidesz alelnöke szerint – hogy bele kell keveredni valamilyen országos felháborodást kiváltó botrányba, akkor biztos a győzelem.

 

Kósa Lajos utalt a Borkai-ügyön kívül a Wittinghoff-ügyre, a zuglói botrányokra és a kispesti korrupciós ügyre is. G. Fodor Gábor szavait idézve hozzátette, egy biztos, az váltott ki általános felháborodást, karakteridegennek bizonyult.

Mint tudjuk, egyetlenegy botrány felülírja az egész életművet

– fűzte hozzá.

A Fidesz alelnöke – utalva Gyurcsány Ferenc szavaira – kiemelte, a számok ismeretében lehet az eredményt úgy értelmezni, hogy elkezdődött a Fidesz Waterlooja, de ezt a Waterloot bármely nyugat-európai ország bármelyik politikusa azonnal aláírná. Labdarúgó hasonlattal élve Kósa Lajos úgy fogalmazott, hozzászoktunk a 6-1-hez, most pedig 3-2.

A mostani választásra egy duális szerkezet alakult ki és duális szerkezetben nem lehet 40 százalékos eredménnyel győzni, ezért minden olyan önkormányzatot elveszítettünk, ahol nem volt meg az 51 százalék 

– mutatott rá. 

A kormánypárti politikus szerint a duális rendszerben a 3-2-es eredmény rendkívül jó és el kell felejteni a korábbi 6-1-et. 

Kósa Lajos leszögezte, mindenki aki azt mondta, hogy Magyarországon nincs demokrácia, az aljas hazudozó. 

Hír TV