2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Korszerűbb lesz a gyógyítás a balassagyarmati kórház megújulásával

2013. november 2., szombat 12:58, frissítve: szombat 12:58

Csaknem kétmilliárd forintból újul meg a balassagyarmati kórház. Az egészségügyi intézményben új eszközöket vásárolnak és épületeket újítanak fel, amelynek segítségével sokkal korszerűbb lesz a gyógyítás a térségben. Nógrád megyében idén három kórház újul meg, összesen csaknem 4,5 milliárd forintból.

A balassagyarmati kórházban több épületet is korszerűsítenek, és olyan szolgáltatásokkal bővül az intézmény, amelyeket eddig csak órákig tartó utazással tudtak elérni a betegek. A gyarmati kórház 1,7 milliárd forintot nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán.

„A kórházban folyó gyógyítómunkának alapvető kérdése a diagnosztika; jelentős diagnosztikai területek újulnak meg, így a többi közt a képalkotó diagnosztika, a kórház feladatához is méretarányosan a laboratóriumi diagnosztika, transzfuziológiai állomás. A klinikai osztályok részéről nagyon fontos a neurológiai osztály, a traumatológiai osztály, valamint a hospice és ápolási osztály megújítása. Itt bizony néhány épületben olyan körülmények között kezelünk jelenleg betegeket, amelyekről nem mondható el, hogy a 21. században méltán elvárható” – mondta Szabó Géza, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főigazgató főorvosa.


A térség országgyűlési képviselője szerint az egészségügy az egyik legfontosabb kérdés a városban és a környéken élők számára, hiszen a megyében a legmagasabbak a halálozási mutatók országos szinten. Balassagyarmaton pedig ebben az évben több fejlesztés is hozzájárul az itt élők jobb közérzetéhez. „Ez egy nagyon fontos dolog Balassagyarmat város életében, hiszen egyrészt a város belső része is megújul, fejlődik, közben a kórház is, részben a sport is. Tehát vannak olyan területek, amelyekben azt kell mondanunk, hogy most sikeresen szerepelt a város, illetve a városban működő intézmények. És most ennek az időszakában nagyon fontos az is, hogy a kórház egy olyan újabb fejlesztésen megy keresztül, amelynek az itt élő emberek érezhetik a hasznát” – vélekedett Balla Mihály.

A megyében ezzel egy időben már felújították a pásztói kórházat, és a salgótarjáni megyei kórházban is fejlesztenek, így az ország egyik leghátrányosabb megyéjében összesen csaknem 4,5 milliárd forintból újulnak meg az egészségügyi intézmények.

Forrás: Hír TV