2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Kőröst nem kérdezték a megrendelőről

Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke tagadja, hogy ő rendelte meg a bajai videót. Szavai igazolására hazugságvizsgálatot kért a rendőrségtől. A videóhamisítási botrányban az MSZP szóvivőjének, Török Zsoltnak nem volt szüksége hazugságvizsgálatra. Ő saját magát leplezte le ellentmondásos nyilatkozataival a nyilvánosság előtt.

Kőrös Gusztáv cigány kisebbségi önkormányzati képviselő az elmúlt hetekben végigjárta a sajtót. Mindenhol elmondta, hogy az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle a Fideszt lejárató hamis videót a bajai időközi önkormányzati választás megismételt fordulója előtt.

A Hír Televíziót azonban nem akarta fogadni Üllői úti irodájában. A Célpont riportere azonban megvárta az utcán Király Györgyöt. A szocialista politikus kezdettől fogva tagadja, hogy ő volt a videó megrendelője. Szavai igazolására hazugságvizsgálatot kért a rendőrségtől.

– Azt mondja, hogy volt tíz kérdés, ebből kilenccel kalibrálták a gépet, és a maradék egy kérdés az volt, hogy Ön rendelte-e meg a videót, vagy nem.
– Én így gondolom, hogy a kérdéssornak ez volt a lényege, vagy legalábbis a kérdéssornak én ezt tekintettem a központi…
– Segítsen már, hogy megértsem! Szó szerint hogy hangzott az a kérdés?
– Az volt, hogy én rendeltem-e meg a videót.

A vizsgálat eredményéről rendőrségi jegyzőkönyv készült, de a dokumentumot Király György nem ismeri. „A vizsgálat az én álláspontomat maradéktalanul megerősítette” – fogalmazott Király, majd hozzátette, a rendőrséget kell kérdezni erről. Arra a kérdésre, hogy honnan tudja a vizsgálat eredményét, zavarba jött. „Lépjük túl ezt a kérdést” – zárta szavait.

Kőrösnek nem tették fel a kérdést

A hazugságvizsgálatot Kőrös Gusztáv is vállalta. Ő is önként. Elmondása szerint azt a kérdést nem tették fel neki, hogy valóban Király György rendelte-e meg a videót. „Nagyon meglepődtem, hogy nem kaptam olyan jellegű kérdést, hogy voltunk-e mind a négyen a Gyuri irodájában, hangzott-e el ilyen felkérés, hogy készítsünk oktatófilmet. Tehát erre vonatkozóan semmilyen kérdést nem kaptam” – közölte Kőrös Gusztáv egykori DK-tag.

Pedig Kőrös Gusztáv a poligráfnak is elmondta volna azt, amit a sajtónak már elmondott: „Továbbra is fönntartom, hogy ő rendelte meg ezt az oktatófilmet.”

A videóhamisítási botrányban az MSZP szóvivőjének, Török Zsoltnak nem volt szüksége hazugságvizsgálatra. Ő saját magát leplezte le ellentmondásos nyilatkozataival a nyilvánosság előtt.

Tekintse meg a Célpontot:

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot. Párttársa, Z. Kárpát Dániel többször is kifejtette, hogy a kedvezményt csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Radar: Gyerekek a motoron

Nem csak Talmácsi Gábor világbajnoki kupáit és érmeit és a 2007-es világbajnok motorját csodálhatta meg, aki Hernádra látogatott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!