2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Kőröst nem kérdezték a megrendelőről

Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke tagadja, hogy ő rendelte meg a bajai videót. Szavai igazolására hazugságvizsgálatot kért a rendőrségtől. A videóhamisítási botrányban az MSZP szóvivőjének, Török Zsoltnak nem volt szüksége hazugságvizsgálatra. Ő saját magát leplezte le ellentmondásos nyilatkozataival a nyilvánosság előtt.

Kőrös Gusztáv cigány kisebbségi önkormányzati képviselő az elmúlt hetekben végigjárta a sajtót. Mindenhol elmondta, hogy az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle a Fideszt lejárató hamis videót a bajai időközi önkormányzati választás megismételt fordulója előtt.

A Hír Televíziót azonban nem akarta fogadni Üllői úti irodájában. A Célpont riportere azonban megvárta az utcán Király Györgyöt. A szocialista politikus kezdettől fogva tagadja, hogy ő volt a videó megrendelője. Szavai igazolására hazugságvizsgálatot kért a rendőrségtől.

– Azt mondja, hogy volt tíz kérdés, ebből kilenccel kalibrálták a gépet, és a maradék egy kérdés az volt, hogy Ön rendelte-e meg a videót, vagy nem.
– Én így gondolom, hogy a kérdéssornak ez volt a lényege, vagy legalábbis a kérdéssornak én ezt tekintettem a központi…
– Segítsen már, hogy megértsem! Szó szerint hogy hangzott az a kérdés?
– Az volt, hogy én rendeltem-e meg a videót.

A vizsgálat eredményéről rendőrségi jegyzőkönyv készült, de a dokumentumot Király György nem ismeri. „A vizsgálat az én álláspontomat maradéktalanul megerősítette” – fogalmazott Király, majd hozzátette, a rendőrséget kell kérdezni erről. Arra a kérdésre, hogy honnan tudja a vizsgálat eredményét, zavarba jött. „Lépjük túl ezt a kérdést” – zárta szavait.

Kőrösnek nem tették fel a kérdést

A hazugságvizsgálatot Kőrös Gusztáv is vállalta. Ő is önként. Elmondása szerint azt a kérdést nem tették fel neki, hogy valóban Király György rendelte-e meg a videót. „Nagyon meglepődtem, hogy nem kaptam olyan jellegű kérdést, hogy voltunk-e mind a négyen a Gyuri irodájában, hangzott-e el ilyen felkérés, hogy készítsünk oktatófilmet. Tehát erre vonatkozóan semmilyen kérdést nem kaptam” – közölte Kőrös Gusztáv egykori DK-tag.

Pedig Kőrös Gusztáv a poligráfnak is elmondta volna azt, amit a sajtónak már elmondott: „Továbbra is fönntartom, hogy ő rendelte meg ezt az oktatófilmet.”

A videóhamisítási botrányban az MSZP szóvivőjének, Török Zsoltnak nem volt szüksége hazugságvizsgálatra. Ő saját magát leplezte le ellentmondásos nyilatkozataival a nyilvánosság előtt.

Tekintse meg a Célpontot:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!