2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Koronavírus - Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok. Egerben két beteget tartanak megfigyelés alatt, Miskolcon pedig látogatási tilalmat vezettek be hat idősotthonban.

  • Koronavírus - Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Ezzel 12-re emelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzött emberek száma az országban. Karanténban továbbra is 67 ember van, a szakemberek 362 mintavételt végeztek.

A kormányzati honlapra feltett közleményben az áll, a Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráninál, a Semmelweis Egyetem hallgatóinál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

"Mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni fiatal új koronavírus-pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktuskutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe"

- írták.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben - a kórházba bekerülésük idejét is figyelembe véve - hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

A Magyarországon hivatalosan is igazolt koronavírus-fertőzöttek között így már nyolc iráni, egy brit és három magyar állampolgár van.

Két beteget tartanak megfigyelés alatt Egerben

Két magyar nőt tartanak megfigyelés alatt az egri Markhot Ferenc Kórházban. Mindketten Svájcból tértek haza. A kórház főigazgatója szerint az intézmény felkészült az esetleges koronavírus-fertőzések kezelésére. Vácity József hangsúlyozta: a látogatási tilalom bevezetésével garantált a kórházban kezelt betegek biztonsága.

Kiemelte: jelenleg a legfontosabb feladat a koronavírus-fertőzések és a járvány megelőzése, ugyanakkor „minden tekintetben felkészültek a betegség esetleges szélesebb körű előfordulásának kezelésére is”

– fűzte hozzá.

Látogatási tilalmat vezettek be hat miskolci idősotthonban

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos valamennyi magyarországi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében a koronavírus miatt. A rendelkezés értelmében – bár Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében továbbra sem lehet tudni koronavírus megbetegedésről – látogatási tilalom lépett érvénybe Miskolc hat önkormányzati fenntartású időgondozási intézményében is. Ezekben az intézményekben a lakók átmenetileg nem fogadhatnak látogatót.

Kapcsolódó tartalmak:

Győrfi Pál: Kapacitást növelt az Országos Mentőszolgálat

Koronavírus-járvány: A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!