2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Koronavírus-járvány: A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

Az elmúlt hetek egyik legmeghatározóbb témája a koronavírus-járvány terjedése. Megfigyelhető, hogy egyes sajtóorgánumok a hiteles tájékoztatás helyett indokolatlanul keltenek pánikot a koronavírussal kapcsolatban, ezért a Századvég megvizsgálta a magyar lakosság véleményét e jelenségről. A felmérés kitért a rémhíreket terjesztő médiumokkal szembeni kormányzati fellépés megítélésére is - olvasható a Századvég kutatásában.

A kutatás alapján megállapítható, hogy a magyarok elítélik az indokolatlan pánikkeltést egyes médiumok részéről:

a megkérdezettek közel háromnegyede (71 százaléka) úgy látja, bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvány kapcsán,

ezzel szemben csupán a 25 százalékuk gondolja úgy, hogy ez a jelenség nem jelent problémát - írták.

 Kép forrása: Századvég

 

Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kellene fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumokkal szemben, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek.

A felmérés alapján kijelenthető, hogy koronavírus-járványhoz hasonló, nagy közérdeklődésre számot tartó események idején kiemelt jelentőséggel bír a hiteles tájékoztatás a lakosság nyugalmának megőrzése és a járvány kialakulásának megelőzése érdekében - áll a kutatásban.

Századvég

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!