2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Kormányrendeletben szabályozná a szabadulószobák működését a polgármester

Egységes szabályozást szeretne Óbuda polgármestere a szabadulószobákra. Bús Balázs szerint a biztonság az első, a lengyelországi eset miatt szigorúan kell ellenőrizni ezeket a helyeket. Pár napja halt meg széndioxid mérgezésben öt tinédzser egy szabadulószobában, mert be voltak zárva akkor, amikor tűz ütött ki az épületben.

  • Kormányrendeletben szabályozná a szabadulószobák működését a polgármester

Lengyelországban öt tinédzser lány halt meg egy kétszintes épületben pár nappal ezelőtt. Az egyik kamasz barátaival ünnepelte születésnapját, egy szabadulószobában játszottak, amikor egy kinti helyiségben elkezdett a gáz szivárogni az egyik fűtésre használt palackból. Az egyik alkalmazott próbálta elzárni a gázt, de nem tudta, tűz ütött ki. A lángok azonnal továbbterjedtek, a dolgozó kiszaladt az utcára segítséget kérni. A lányok szén-monoxid mérgezésbe haltak bele.

A Sweet Escape Szabadulószobában nem zárják rá a játékosokra az ajtót, van tűzjelző és pontosan látható a vészkijárat.

„Szerintem nem ez a játék célja, hogy ezt a bezártsági érzést érezzük. Sokan hajaznak arra, hogy ez az izgalmat fokozza, de mi azt gondoltuk, hogy ezt vegyük ki és a furfangos fejtörőkön legyen a hangsúly” – mondta Pattantyús Ádám, a szabadulószoba ügyvezetője.

Az itthoni, rosszul működő szabadulószobáknak megkezdődhet a visszaszámlálás. Óbuda polgármestere szerint semmilyen szabály nem vonatkozik rájuk idehaza.

„Ezért kezdeményezem azt, hogy hasonlóan, mint a West-Balkán esetén, a szabadulószobákra is szülessen jogszabály. Akár kormányrendelet, ami szabályozza ezt a kérdést, annak megfelelően, hogy a hatóságok is megfelelően tudják ellenőrizni” – fejtette ki Bús Balázs.

A polgármester szerint a biztonsági ellenőrzésekre kell leginkább kiterjedni a szabályozásnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!