2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Belföld

Kormánypártok: Korózs Lajos mondjon le a népjóléti bizottság elnöki tisztéről!

A kormánypártok továbbra is méltatlannak tartják Korózs Lajost (MSZP) az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetésére, szerintük az ellenzéki politikusnak le kellene mondania erről a tisztségéről.

  • Kormánypártok: Korózs Lajos mondjon le a népjóléti bizottság elnöki tisztéről!

A testület kedden állásfoglalást fogadott el a tagjaival és tisztségviselőivel szemben támasztott etikai követelményekről. Nacsa Lőrinc, a bizottság tagja, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője a népjóléti bizottság ülése után videonyilatkozatot juttatott el az MTI-hez, amelyben úgy fogalmazott: Korózs Lajos nem tud megállni a lejtőn.

Először egy gyalázatos kamuvideóval bukott le, amiben egy álmentőssel karöltve akarta lejáratni a mentőket, a védekezésben részt vevőket - mondta. Szerinte már emiatt is méltatlanná vált arra, hogy a parlament járványüggyel foglalkozó bizottságát vezesse, de aztán jött az újabb botrány. Miközben egész Európában egyre kritikusabb a járványhelyzet és minden nemzet összefog, "a kamuvideós Korózs Lajos" halálozási statisztikák meghamisításával próbál hangulatot kelteni - folytatta a politikus, megjegyezve: legalább a kegyeleti jogokra lenne tekintettel.

Nacsa Lőrinc azt mondta: Korózs Lajos ismét úgy tett, mintha mi sem történt volna, kedden is "bizottsági elnököset" akart játszani.

Éppen ezért a bizottság elfogadott egy állásfoglalást, ami a tagjaival és tisztségviselőivel szemben támasztott etikai követelményeket rögzíti; ezekről Korózs Lajos és Szabó Tímea hallani sem akart - fűzte hozzá Nacsa Lőrinc.

Rámutatott: pont miattuk kellett kimondani azt, hogy csak hiteles információk alapján lehet tájékoztatni a közvéleményt és tartózkodni kell a társadalmi feszültségkeltéstől.

Nincs több kamuvideó, nincs több kétes statiszta, nincs több hamisított halálozási statisztika - hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki arra is kitért: a bizottság is kimondta, hogy Korózs Lajos méltatlan a vezetésére.

"A kamuvideós Korózs Lajos" megfutamodott, otthagyta az ülést - idézte fel a bizottsági ülésen történteket Nacsa Lőrinc, kiemelve: neki is jobb lenne, ha nem menekülne, hanem lemondana. Ez a bizottság nem egy politikai fórum, különösen veszélyhelyzetben nem - hangsúlyozta.

Kapcsolódó tartalom:

Kivonultak a Fidesz-KDNP képviselői a parlamentből Korózs Lajos felszólalása alatt

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!