2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Kormányinfó: Fontos kormánydöntések születtek a vírus elleni védekezésben

  • Kormányinfó: Fontos kormánydöntések születtek a vírus elleni védekezésben

A kormány a szerdai ülésen leghosszabban a járványhelyzettel foglalkozott. Értékeltük a nemzeti konzultáció eredményeit is – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A járvány második hulláma Magyarországot is elérte. Az első hullám elleni védekezés sikeres volt. Jobb eredményeket tudunk felmutatni mint Európa legtöbb országa.

Az egészségügyet sikerült felkészíteni. Rendelkezésre állnak ma a védekezéshez szükséges feltételek.

A kormány álláspontja, hogy Magyarországnak működnie kell, de úgy, hogy az emberi élet védelme biztosított legyen.

A miniszter hozzáfűzte:

a második hullám alatt nem csak az a cél, hogy az emberek egészsége és élete védve legyen, hanem, hogy az ország működését biztosítsuk. 

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a nyári hónapokban a külföldről behurcolt vírus volt a legnagyobb veszély. Ez most is érvényes, ezért kellett bevezetni a szigorú határellenőrzéseket, a határok lezárását.

Fontosak az egyénre vonatkozó szabályok is, a kormány arra kéri a polgárokat, tartsák be ezeket a szabályokat.

Bár a fertőzések száma nő, a halálozások száma érdemben nem nem lett több, a második hullámban a fiatalok fertőződnek meg többen.

Gulyás Gergely szerint a legfontosabb az emberi élet védelme, e tekintetben Magyarország jól áll. A rekord nagyságú fertőzési számok kérdésében is jók a magyarországi adatok, mindenhol magasabbak ezek az adatok mint nálunk.

A kormány célja, hogy biztosítsák a védekezéshez szükséges eszközöket, de a szabályok betartása minden polgár feladata, csak ezzel együtt lehet hatásos a védekezés.

Az intézkedések azt szolgálják, hogy a normális élet mellett a gazdaság is működhessen. A gazdaság recesszió van, 6,1 százalékos a csökkenés, de ez így is Európa egyik legjobb adata.

A kormány célja a munkahelyek megtartása, munkahelyek teremtése.

A Magyar Nemzet kérdésére a miniszter elmondta, a kormány álláspontja az, hogy az illegális migrációt propagáló szervezetek és személyek tevékenysége nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Magyarország maga dönt a határainak védelméről, állami eszközeiről. A migráció önmagában is nemzetbiztonsági kockázat, aki ezt támogatja, az is ebbe a kategóriába tartozik.

Gulyás Gergely elmondta: az őszi érettségit nem halasztják el. Az óvintézkedéseket az adott helyzethez igazítják majd. Aki úgy érzi, veszélyeztetve van, az természetesen kérhet egyéni halasztást, ezt a tanintézmények kötelesek elfogadni.

A miniszter azt is elmondta, hogy az idősotthonok védelmére most is rendelkezésre állnak a járvány első hullámában beszerzett technikai eszközök.

Gulyás Gergely szerint a kormány nagyobb gazdasági ösztönző csomagjának részleteit most dolgozzák ki a miniszterelnök vezetésével, ennek részleteiről később számolnak majd be.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!