2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Belföld

Korcsolyázhattak és mézeskalácsot is süthettek a rászoruló gyerekek

Miskolci hátrányos helyzetű iskolásokat látott vendégül Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet az egyik hazai áramszolgáltató támogatásával. A gyerekek korcsolyázhattak, mézeskalácsot süthettek, majd ki is díszíthették azokat.

  • Korcsolyázhattak és mézeskalácsot is süthettek a rászoruló gyerekek

Mézeskalácsot sütöttek és díszítettek a gyerekek az Ökumenikus Segélyszervezet hüttéjében. Vasárnap 30 miskolci kisiskolásnak szereztek különleges élményeket. A gyerekek például hírességekkel is korcsolyázhattak.

„Ez lett az én reszortom, hogy korcsolyázni tanítom a gyerekeket, hát tanítani nem tudom 10 perc alatt, de megpróbálom elvinni őket néhány körre úgy, hogy ők is élvezzék” – mondta Nagy Ervin színész.

A fővárosba látogató gyerekek közül sokan élnek átmeneti otthonban és nehéz körülmények között. Az élménydélután része az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos karácsonyi szeretet.éhség elnevezésű adománygyűjtésének.

„Ez egy óriási dolog és ezt sokszor csak utólag látjuk, amikor mesélik otthon, hogy nekik ez tényleg egy egész évre szóló élményt jelent. Egyébként a segélyszervezet nem csak ilyenkor karácsonykor, hanem egész évben szervez élményprogramokat gyerekeknek, és többek között erre is gyűjtünk ilyenkor a 1353-as adományvonalon” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A délután megkoronázásaként a gyerekek háromdimenziós fényfestést láthattak az egyik hazai áramszolgáltató jóvoltából és egy kis uzsonnával is kedveskedett nekik a cég.

„Azt szeretnénk, hogy kicsit mosolygósabb vidám legyen mindenkinek a karácsonya, nyilván a gyerekek életében az ünnepi időszak nagyon meghatározó és ilyenkor nem mindegy, hogy mennyire meghitt és vidám pillanatokat tudunk nekik szerezni. Sok mindent csinálhatnak a gyerekek, korcsolyázhatnak, mézeskalács sütésben vehetnek részt, meg kézműves programokat is kínálunk nekik. Alapvetően mi az uzsonnát biztosítjuk majd egy kis kürtőskalács formájában, készülünk egy kedves kis ajándékcsomaggal, és a legvégén a Bazilikára fogunk egy gyönyörű fényfestést produkálni” – mondta Kőrösi Gábor, a E.ON szóvivője.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontjai idén is két helyen működnek a Szent István Bazilikánál. Az egyikben, a mézeskalácsszív-sütödében egészen karácsonyig váltják majd egymást az önkéntesek. A kis szíveket azok kapják köszönetként, akik a helyszínen adományoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!