2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954.

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Koraszülöttek világnapja

Ma van a Koraszülöttek Világnapja. Magyarországon ma minden 12. gyermek a vártnál korábban jön a világra. Őket ünneplik szerte az országban. Zalaegerszegen a kórház koraszülött osztályára várták az idő előtt világra jött gyerekeket és szüleiket.

  • Koraszülöttek világnapja

"Végigéljük azt a küzdelmet, amikor egy ilyen pici baba megszületik, az édesanya és családja végigéli ezt a nagyon nehéz, hosszú utat, amíg meggyógyul, hazamennek, egészséges. A legnagyobb öröm, hogy bejön betegen, lélegeztető gépen és odaadjuk anyukájának, hogy viheti haza, tehát tessék, itt az egészséges kisbaba, és utána visszajönnek ide, hogy milyen szépen megnőttek, milyen aranyosak, egészségesek. Ez akkora pozitív visszajelzés, hogy erőt ad a mindennapokban."

- mondta császár Andrea, a Zala megyei Rafael Kórház Koraszülött Részlegének vezetője.

A világnapon adták át ezeket az adaptációs szobákat a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Koraszülött babák és szüleik készülhetnek itt az önálló életre.

Lila fénnyel világítják ki a Lánchidat a koraszülöttekért

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!