2024. 10. 22. Kedd Előd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Könnyűszerkezetes épületek: Miért válassza a fémet a fa helyett?

A román piacot már meghódította a MEXI Steel által alkalmazott gyors, környezetbarát és megfizethető építési technológia, amely idén tavasztól Magyarországon is elérhető.

  • Könnyűszerkezetes épületek: Miért válassza a fémet a fa helyett?

A CONSTRUMA 2024 kiállításon bemutatkozó, nagyváradi központú vállalat azt ígéri: aki megismeri a könnyű fémszerkezetes építkezés előnyeit, többé nem akar majd más módon építkezni.

“Régóta megfigyelhető a tengerentúlon az a tendencia, hogy egyre inkább teret veszít a hagyományos, fa könnyűszerkezes építési technológia ” – hangsúlyozta a MEXI Steel magyarországi képviselője.

Az acélszerkezetű épületek akár 60-70 százalékkal könnyebbek, mint a fából készült szerkezetek, 150 év az élettartamuk, nem deformálódnak, és nem támadják meg a rágcsálók sem. Természetesen egy esetleges tűzvésznek is jobban ellenállnak, illetve a földrengésállóságuk is kitűnő. A fémszerkezetű épületeknek már hagyománya van Amerikában és Ausztráliában, a technológia fokozatosan felváltotta a faszerkezeteket. Ezzel a módszerrel egy ház felépítésének ideje akár 50-60 százalékkal is rövidebb lehet a hagyományos építkezéshez képes.

„Cégünk innovációja az egyedi igények alapján legyártott acélszerkezet, vagyis egyfajta könnyűszerkezetes építőanyag, amellyel könnyedén és gyorsan felhúzhatók hatalmas méretű csarnokok, családi házak, de gyártunk napelemtartó szerkezeteket és carportokat is – mondta Popper Péter. „A vállalat kiváló minőségű, kompakt, osztrák alapanyaggal dolgozik, amelynek számtalan jó tulajdonsága közül kiemelkedik az időtállóság.”

Az egykor Romulus Gábor (+) által alapított MEXI Steel 12 éve, 3 fővel indult, jelenleg 32 főt foglalkoztató vállalkozás, amely világszínvonalú gyártósorral rendelkezik. A cég erőssége a fiatal, dinamikus és tapasztalt – magyarországi jogosultsággal is rendelkező - tervező csapat, amely minden felmerülő műszaki problémára szállítja a megoldást.

A nemzetközi jelenlét projekt alapon eddig is megvalósult, több száz családi ház épült MEXI-szerkezettel a cég által kínált típustervek, vagy egyedi tervek alapján, de teljesítettek megrendeléseket Magyarországon, Olaszországban, Franciaországban, Norvégiában, Németországban sőt Korzikán és Izlandon is. A cég most önálló képviselettel is megnyitja kapuit a nyugati piacok felé, ennek első helyszíneként Magyarországot választotta.

„Bár sokszor megfigyelhető a kezdeti idegenkedés, amikor könnyűszerkezetes építkezésről beszélünk, de a külföldi példák, a gyorsaság, az ár/érték arány, a környezetbarát, innovatív technológia, rövid idő alatt meggyőzi a kétkedőket is” – tette hozzá a szakértő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal nem csatlakozik a Tisza Párthoz, a Duna Párt pedig szerinte nem létezik + videó

Csárdi Antal nem csatlakozik a Tisza Párthoz, a Duna Párt pedig szerinte nem létezik + videó

em hiteles, amit Csárdi Antal a választás után hónapokkal előad - így reagált Vitézy Dávid a volt LMP-s politikus vádjaira, aki szerint pártja háttéralkukat kötött. Csárdi Antal függetlenként folytatja tovább, de állítása szerint sem a Tisza párthoz, sem pedig a Magyar Péter által emlegetett Duna-formációhoz nem csatlakozik, szerinte ez utóbbi nem is létezik.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyarok 1956 óta a szabadság népe + videó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyarok 1956 óta a szabadság népe + videó

A magyarok 1956 óta a szabadság népe, az a nép, amely ma is éberen reagál minden idegen beavatkozásra, amely a nemzeti szuverenitását sérti - mondta a honvédelmi miniszter a tárcának és a Magyar Honvédségnek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett központi ünnepségén, hétfőn Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!