2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kommentháború a Jobbikban

A Facebookon estek egymásnak volt és jelenlegi Jobbikosok. Volner János azt állítja, hogy a pártvezetés szövetkezik Soros szervezeteivel és a baloldallal. A párt etikai eljárást indított az alelnök ellen, az eljárás idejére felfüggesztették a párttagságát.

  • Kommentháború a Jobbikban

Volner János egy, a Jobbik szeptemberi kongresszusán készült képet osztott meg nyilvánosan Facebook-oldalán, nyíllal pedig a jobbikos politikusok között ülő Teplán Istvánra mutat. Ő a CEU egyik alapítója. A frakcióból a múlt héten kizárt Volner szerint ez a Jobbik és a Soros-hálózatnak nevezett kör kapcsolatára utal.

„A Jobbik béruniós konferenciáján Soros György egyik munkatársa, a prágai Soros Alapítvány egyik genderjogi aktivistája volt az egyik résztvevő, a magyarországi CEU megalapítója a másik résztvevő. Ez egy olyan irány, ami egyszerűen erkölcsileg nem tartható” – nyilatkozta a Jobbik alelnöke. Volner János szerint a Jobbik jelenlegi vezetésének senki sem adott felhatalmazást arra, hogy eltérjenek a párt választási programjától.

„Dúró Dóra és Volner János rendkívül gyorsan elsajátították a Fidesz kommunikációs paneljeit. Mint hogyha ezeket a Facebook-bejegyzéseket nem is ők írták volna, hanem Dömötör Csaba vagy Rogán Antal vagy bármely más fideszes propagandista” – reagált a Jobbik szóvivője, Jakab Péter Volner János és Dúró Dóra hétfői Facebook-bejegyzéseire. A Jobbikot korábban elhagyó politikus volt párttársa, Kepli Lajos szervezte Teplán Istvánt a párt holdudvarába, de a Jobbik szerint ez nem igaz.

„Természetesen hogyha a Jobbik szellemi holdudvarát érintő kérdésekről van szó, akkor arról Dúró Dóra tud a legtöbbet, hiszen ő volt az, aki a Jobbik szellemi holdudvarának az építéséért felelős politikusaként volt számon tartva a Jobbikban” – tette hozzá Jakab Péter.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese bejegyzésében arra is hivatkozik, hogy nem véletlenül ment szembe a pártvezetéssel amikor megtagadta a CEU érdekét szolgáló alkotmánybírósági beadvány megszavazását.

„Pártfeladatként kaptam meg a szóban forgó úriemberrel való további kapcsolatfelvételt. Már egy másik képviselőtársam is és Vona Gábor is már személyesen ismerte az urat amire én egyáltalán a képbe kerültem” – idézte fel a történteket Dúró Dóra független országgyűlési képviselő. Dúró Dóra emellett cáfolta, hogy titokban Kövér László házelnökkel tárgyalnának egy olyan házszabály-módosításról, amely alapján a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom frakciót alapíthatna a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!