2024. 10. 19. Szombat Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Belföld

Komjáthi Imrét választották az MSZP elnökévé + videó

Komjáthi Imrét választották két évre az MSZP elnökének szombaton az ellenzéki párt budapesti tisztújító kongresszusán.

  • Komjáthi Imrét választották az MSZP elnökévé + videó

A választás eredményét maga az új elnök jelentette be sajtótájékoztatón. Elmondta, a párt elnökhelyettese Korózs Lajos eddigi alelnök lett, a választmány elnökének Hiller Istvánt választották újra.

Komjáthi Imre, aki eddig Kunhalmi Ágnessel együtt társelnökként vezette a pártot, azt mondta, ezzel a nappal kezdetét veszi az MSZP 2026-os kampánya.

"Mi leszünk a magyar politikai élet emberi hangja. Az MSZP lesz a magyar politikai élet baloldali lelkiismerete" - fogalmazott.

Az elnök, aki országgyűlési képviselő is, az MTI-nek pártelnöki terveiről elmondta, a legfontosabb vállalása, hogy 2026-ban frakciója lesz az Országgyűlésben az MSZP-nek, "ott leszünk a parlamentben".

Közölte, ennek első lépésre, hogy megtalálják a 106 egyéni képviselőjelöltjüket.

Elmondta azt is, az elmúlt két évben végigjárta az országot, az MSZP szervezeteit, így tisztában van azzal, milyen állapotban van, hogyan működik a párt. Szerinte reménykeltő az alap.

Komjáthi Imre azt mondta, a szövetségkötésekkel egyelőre nem foglalkoznak, mert messze van még 2026, de nyáron már felvették a kapcsolatot azokkal a baloldali pártokkal és mozgalmakkal, amelyek keresik a helyüket.

A szocialisták egyfajta otthont kívánnak nyújtani ezeknek a baloldali mozgalmaknak, ugyanakkor az még "a jövő zenéje", hogy ez ki fog-e teljesedni egy választási párttá, vagy ernyőszervezetté, de ilyen irányba kell menni - fejtette ki.

Az elnök szerint tisztán látszik, hogy nemcsak az MSZP jövője a tét, hanem az egész magyar baloldalé.

Kitért arra, az első elnökségi ülésen új pártigazgatóra tesz javaslatot, aki nem politikus.

Az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre június végén mondott le posztjáról a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választás eredményei miatt.

A szocialisták szeptember végi kongresszusa döntött arról, a társelnöki rendszer helyett újra egy elnök fogja vezetni az MSZP-t.

Fotó: Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) új elnöke (k), Korózs Lajos elnökhelyettes (j) és Hiller István újraválasztott választmányi elnök a párt budapesti tisztújító kongresszusán tartott sajtótájékoztatón 2024. október 19-én. MTI/Kocsis Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem bírt dán ellenfelével a Győr a BL-ben

Nem bírt dán ellenfelével a Győr a BL-ben

A címvédő Győr második félidei mélyrepülése nyomán 35-28-ra kikapott saját közönsége előtt az Odensétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, ezzel elvesztette idénybeli veretlenségét.
Vadmacska gála és forgatag + videó

Vadmacska gála és forgatag + videó

Az állatkerti rendezvény középpontjában az év emlősének választott vadmacska áll, de a természetvédelem más területeivel is találkozhatnak az érdeklődők.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

David Pressman is ott villogott a pécsi Pride-on + videó

David Pressman is ott villogott a pécsi Pride-on + videó

Az ország egyetlen vidéki melegfelvonulását tartották Pécsett. Az LMBTQ közösségek jogaiért szóló rendezvényen 400-500 fő vett részt. Ennek ellenére Pécsett - nem hivatalos információk szerint - mintegy 1000 rendőr vigyázott a vonulókra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!