2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Költségvetés nélkül működik a XV. kerület

Hír TV

2019. május 21., kedd 14:59

A DK kifizetőhelye a XV. kerület - ezt állítja a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője. Pintér Gábor Híradónknak azt mondta: több száz millió forintos értékben vannak korrupciógyanús beruházások betervezve a DK-s vezetésű kerület költségvetésébe, ezért azt nem szavazták meg. Ha továbbra sem lesz elfogadott büdzséje a városrésznek, akkor a Pest megyei kormányhivatal vezetője készíti azt el.

Legkésőbb március közepéig kellett volna az idei költségvetésről döntenie a főváros XV. kerületében. Gyurcsány Ferenc politikustársa által vezetett kerületben azonban a törvényes határidőn túl sem tudták elfogadni a tervezetet.

A Fidesz frakcióvezetője akkor azt mondta: több száz millió forintos kétes tétel van a költségvetésben, ezért nem tudják támogatni.

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára szerint a Fidesz bosszújáról van szó.

A DK által vezetett kerületnek továbbra sincs elfogadott költségvetése. A polgármester szerint azonban ez nem veszélyezteti az iskolák, óvodák és a közintézmények működését. Németh Angéla szerint az idénre tervezett fejlesztéseket azonban el kell halasztaniuk.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint több fejlesztés is korrupciógyanús.

Ha továbbra sem szavazzák meg a költségvetést, akkor a bíróság a Pest megyei kormányhivatal vezetőjét jelöli ki erre a feladatra.

Hír TV