2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

„Koherens, magas minőségű beszédet hallottunk”

Elemzőkkel vettük végig Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét Magyarország élőben című műsorunk különkiadásában kedden.

  • „Koherens, magas minőségű beszédet hallottunk”

„Csak úgy mint az elmúlt években 2010-óta, most is több, egymással párhuzamosan felállított idősíkot, és több, egymással párhuzamosan felállított politikai célkitűzést fogalmazott meg a miniszterelnök – mind a következő pár hónap, mind a következő évek, különösen a 2022-ig tartó kormányzati időszak perspektívájára vonatkozóan, ebből kifolyólag én egy meglehetősen koherens, intellektuális értelemben a többi ellenzéki szereplő felszólalásával szembeállíthatóan, azoknál jóval magasabb minőségű beszédet hallottam” – értékelt Tóth Erik, a Nézőpont Intézettől a miniszterelnöki beszédet követően. Hangsúlyozta, meglehetősen aktív, az európai parlamenti teret formálni kívánó miniszterelnöki pozíciót vázolt fel Orbán Viktor, köszönhetően annak, hogy a szövetségkeresés politikáját megemlítette, és annak is, hogy azok a politikai erők, akik a nemzetállami beállítottsággal szembe helyezkednek, még nem tudtak megerősödni.

Elemzőkkel készült interjúnk teljes-verzióban:

„Nem volt szó magyar ellenzékről, sem konkrét ellenfelekről hazai, sem európai szinten: inkább ideákkal szemben határozta meg a politikáját. Egységet próbál maga körül kreálni az EP-választások előtt” – mutatott rá Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Intézet elemzője. Emlékeztetett, a korábbi politikusok ilyen típusú beszédeikben kitértek a Fidesz egészen konkrét ellenfeleire, Orbán Viktor pedig nemzetegyesítő szerepben „tündökölt” kedden.

A beszéd

A jövő májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk - hívta fel a figyelmet a magyar miniszterelnök az 1956-os forradalom 62 évfordulóján tartott ünnepi beszédében. Orbán Viktor szerint választani kell majd, hogy az egészségesen versengő nemzetállamok, vagy a globális kormányzás és ellenőrzés kerekedik felül az unióban. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!