2020. április 2.,
csütörtök, Áron napja

Orbán: A magyar nem hazardírozik a hazájával

Hír TV

2018. október 23., kedd 16:13, frissítve: kedd 18:17

A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával, nem szívesen bocsátkozik kétes kimenetelű kalandokba, ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.

 
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án.
MTI
 


Ésszerű döntés

 A kormányfő szerint az 1956-os szabadságharcosok ésszerű döntést hoztak: a szovjetek kivonultak Ausztriából, a magyar kommunisták egymást „bicskázták”, a szabad nyugati világ pedig buzdította a magyarokat, és segítséget ígért. „Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másik oldalon a többé vissza nem térő, utolsó lehetőség. Meg kellett próbálni, és meg is próbálták. Úgy, ahogy azt csak mi, magyarok tudjuk. Halált megvető bátorsággal, rossz vitáinkat magunk mögé hajítva, teljes egységben és tiszta szívvel” - mondta.

Európa nem olvasztótégely

A matematika egyik tétele szerint két negatív szám szorzata pozitív. Orbán Viktor miniszterelnök szerint ez, a történelem nyelvén, kirajzolja a magyar história alapvonalait. Minden szabadságharcunk negatív végeredménnyel zárult, de a következmény mégis pozitív: magmaradás, haza és szabadság - idézte fel a kormányfő ünnepi beszédében a Terror Háza Múzeum előtt. Orbán Viktor megismételte: az európai emberek nemzetek fiainak születnek, ez a történelem rendje, Európa nem olvasztótégely.

Brüsszelt ma azok uralják, akik a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kívánnak, olyan európai birodalmat, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a Terror Háza Múzeum előtt.

 
MTI
 


Mércévé tették a migránsok beengedését

A kormányfő úgy fogalmazott, akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak: az európaiság mércéjévé tették a migránsok beengedését, és elvárják, hogy minden ország és nép haladéktalanul alakítsa magát multikulturálissá. 

Szándékosan nem éltek a hatalmas rendőri és katonai erejükkel - folytatta -, szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől. „Ha mi képesek voltunk, ők is azok lehettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat” - mondta Orbán Viktor.

Merre fordul a szekér?

A májusi európai parlamenti választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere, és az európai népeknek jövőt kell választaniuk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

 Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a Terror Háza Múzeum előtt tartott beszédében a kormányfő hangsúlyozta: mi, magyarok sem maradhatunk csöndben. Ha bizonytalanul szólnak a harsonák, a legfontosabb és legigazabb ügy köré sem tudunk felsorakozni - mondta.

 
MTI
 

A miniszterelnök hangoztatta: „válasszuk a függetlenséget és a nemzetek együttműködését a globális kormányzással és ellenőrzéssel szemben. Utasítsuk el a globalizmus ideológiáját, és támogassuk helyette a hazafiság kultúráját.”

Lúzer kommunisták

Orbán Viktor beszéde előtt felszólalt Schmidt Mária, a Terrori Háza Múzeum főigazgatója is. Azt mondta, „a kommunisták született lúzerek voltak, és ezt ők is tudták”. – Ezért kellett az erőszak, a terror, a megszállás, e nélkül ugyanis a kommunistáknak esélyük sem lett volna az emberek felett „basáskodni” - tette hozzá.

 
Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál.
MTI
 


Kitért arra is: a magyarok nem voltak és - reméli - soha nem is lesznek politikailag korrektek, mert az megöli a szabadságot, amely nélkül a magyarok nem képesek élni.

Hangsúlyozta: itt az ideje, hogy kimondjuk: ami 1989-ben történt, antikommunista forradalom volt, amelynek nem kellett véres szabadságharccá fejlődnie.