2024. 10. 24. Csütörtök Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Kocsis Máté: Birtokomba került Pulai András jövő februári mérése

A felmérésben a DK 47, a Tisza 65, a Fidesz 6 százalékon áll – írta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője közösségi oldalán.

  • Kocsis Máté: Birtokomba került Pulai András jövő februári mérése

Úgy fogalmazott, a felmérésből az is látszik, hogy nők körében kevésbé népszerűek Magyar Péter mesterséges intelligenciával fazonírozott ismerkedős fotói, mint Gyurcsány Ferenc tornacipős szabadversei.

Az elemző a tanulmányban megjegyzi: a tendenciákat figyelve 2026-ig a Fidesz elérheti a mínusz 17-18 százalékos eredményt is. Szóval, fel a fejjel! – jegyezte meg ironikusan Kocsis Máté, reagálva a Publicus Intézet Népszava rendelésére készült és ma közzétett felmérésére, miszerint a Tisza Párt jelenleg 39 százalékot kapna, a Fidesz pedig 37-et a biztos szavazók körében az országgyűlési választásokon.

A gúny tárgyává vált, „zárul az olló” megjegyzéséről elhíresült Pulai András fémjelezte cég felmérését Hont András újságíró sem hagyta szó nélkül. 

Mindenkinek jó reggelt kíván a mókásmozgalom lapja és házi kutatója

– írta a publicista.

A Publicus Intézet szakmai hitelességét és komolyan vehetőségét némileg árnyalja, hogy hatalmasat tévedett, amikor a 2022-es országgyűlési választások előtt a baloldali összefogás győzelmét jósolta. Ehelyett a Fidesz–KDNP akkor negyedszer is kétharmaddal diadalmaskodott. 

Mostanság nem a Publicus az egyetlen kutató cég, amelyik furcsa közvélemény-kutatási eredményeket tesz közzé. Ahogy arról beszámoltunk, Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont igazgatója a Partizán műsorában már arról beszélt: bár a tegnap közzétett felmérésük szerint a biztos pártválasztók körében a Tisza Párt két százalékkal megelőzte a Fidesz–KDNP-t, a valóságban ez nincs így. A számadatokról többször hangsúlyozta, hogy a biztos szavazó pártválasztók körében mért kétszázalékos Tisza-előny hibahatáron belüli eredmény. Hangot adott annak is, hogy az adataik szerint eleve mindössze a megkérdezettek 64 százalék tartozik ebbe a kategóriába.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!